Διαθεσιμότητα, απολύσεις, αξιολόγηση υπαλλήλων, καθώς και ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, αποτέλεσαν το αντικείμενο της δίωρης συνάντησης, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε έναντι των εκπροσώπων των δανειστών ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος για τις απολύσεις το 2014 (με βάση το Μνημόνιο, απομένουν ακόμη 6.500- 7.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους). Σε «αντιστάθμισμα», η τρόικα δεν επιμένει στη θέσπιση νέου ποσοτικού στόχου για απολύσεις, από το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι, η τρόικα είχε αρχικά ζητήσει επιπλέον 6.000- 8.000 απολύσεις για τη διετία 2015 -2016. Η ελληνική πλευρά είχε αντιπροτείνει την ολοκλήρωση του ελέγχου για επίορκους υπαλλήλους, κυρίως γι αυτούς που είτε προσελήφθησαν, είτε- κατά βάση- μονιμοποιήθηκαν με πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά, ενώ είχε αφήσει ανοιχτό το ζήτημα να βρεθούν και άλλοι υπάλληλοι εκτός Δημοσίου, από τις νέες καταργήσεις ή συγχωνεύσεις φορέων και υπηρεσιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης