Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας έκαναν, το βράδυ της Τετάρτης, Πακιστανοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται στον προσφυγικό δήμο, καθώς και μέλη τοπικών οργανώσεων, καταγγέλλοντας κύμα ρατσιστικών επιθέσεων στους μετανάστες.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποί τους, το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί πολλές απρόκλητες επιθέσεις στους μετανάστες, με αποκορύφωμα το συμβάν στο κέντρο της πόλης το απόγευμα της Κυριακής 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με το μέλος της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», κ. Στέλιο Μιχαηλίδη, άγνωστοι επιτέθηκαν σε 2 Πακιστανούς μετανάστες, βρίζοντάς τους, με διάφορους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύντομα κλήθηκε η αστυνομία, με πολλά μηχανάκια των ομάδων ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ να καταφτάνουν, με τον κ. Μιχαηλίδη να καταγγέλλει πως, αντί να συλλάβουν τους επιτιθέμενους, πέρασαν χειροπέδες στα θύματα, χτυπώντας τα και οι ίδιοι. Όπως είπε, ο ξυλοδαρμός συνεχίστηκε και στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας, όπου μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες Έλληνες και Πακιστανοί. Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά εκφοβισμού μεταναστών από αστυνομικούς στο πλαίσιο ελέγχων μέσα στα σπίτια στα οποία διαμένουν στη Νέα Ιωνία. Αφού έκανε λόγο για πογκρόμ ναζιστικής έμπνευσης και έκανε σύνδεση με την προεκλογική περίοδο, ο κ. Μιχαηλίδης ζήτησε από το Σώμα να πάρει θέση και να καταδικάσει τις επιθέσεις στους μετανάστες, ευαισθητοποιώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία.

Τελικά, το Σώμα με ομόφωνο ψήφισμά του εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του προς τους μετανάστες, καταδικάζοντας την επίθεση αλλά και τρομοκρατικές συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται.

Πηγή: xtypos
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης