Κάθε χρόνο, από τα Μάλια και τη Ρόδο μέχρι τη Ζάκυνθο, οι Βρετανοί τουρίστες πρωταγωνιστούν σε σοβαρά επεισόδια υπό την επήρεια μέθης…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καμπανάκι χτύπησε… και φέτος, που αναμένεται μεγάλο κύμα ταξιδιωτών από τη Βρετανία στα ελληνικά νησιά, η πρεσβεία δίδει ταξιδιωτική οδηγία για ένα ήρεμο καλοκαίρι δίχως έκτροπα.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα Άντριου Στόντον επισκέφτηκε τη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο καμπάνιας προς τους νεαρούς συμπατριώτες του που παραθερίζουν στο νησί και ειδικά στον Λαγανά.

Τίτλος της καμπάνιας είναι «Hangover Holiday» και στόχος της η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των νεαρών Βρετανών για σειρά από κινδύνους που διατρέχουν σε περίπτωση που πιουν υπερβολικά, οδηγήσουν μεθυσμένοι και γενικότερα συμπεριφερθούν εκτός ορίων κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση της πρεσβείας στη Ζάκυνθο ο κ. Στόντον, η εκστρατεία προβλέπει -μεταξύ άλλων- την καθιέρωση ενός αριθμού στον οποίο θα μπορούν να τηλεφωνήσουν οι επισκέπτες από τη Βρετανία σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να προληφθούν γεγονότα δυσάρεστα ή για να παρασχεθεί κάποια βοήθεια.

Ο διπλωμάτης επισκέφθηκε τουριστικά θέρετρα του νησιού, όπου διαμένουν συνήθως Βρετανοί τουρίστες, και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και διευθυντές μεγάλων τουριστικών γραφείων του εξωτερικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης