Μέλη κοινοτήτων μεταναστών συσκέπτονταν στην Αθήνα αναζητώντας μια απάντηση για το πώς αντιμετωπίζεται η ρατσιστική βία.

Η δήλωση όμως 28χρονου μετανάστη από την Κένυα σε βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό για τη δημιουργία ομάδας αυτοάμυνας και περιπολιών με την ονομασία Μαύροι Πάνθηρες τούς ξένισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη διαψεύδουν και απαντούν: «Τη φωτιά δεν τη σβήνεις με φωτιά».

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης το βρετανικό δίκτυο Channel 4 παρουσίασε ρεπορτάζ του από την Αθήνα. Σε αυτό εμφανίζεται ο Μιχάλης Τσέγκε, μετανάστης από την Κένυα, να δηλώνει πως συμμετέχει σε ομάδα που αποκρούει επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και περιπολεί σε γειτονιές. «Δεν μπορείς να ζεις φοβισμένος εξαιτίας μιας νεοναζιστικής οργάνωσης», λέει. «Εγώ, προσωπικά, είμαι μέλος των Μαύρων Πανθήρων. Όλοι το ξέρουν αυτό. Τους προειδοποιώ άμεσα: Μην τα βάζετε με τους μαύρους».

Στο ίδιο βίντεο ο Τσέγκε λέει ότι έχει αντιμετωπίσει ακροδεξιούς «σε πάνω από δέκα αληθινές μάχες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας θυμηθούμε το ρεπορτάζ του channel 4

Διάψευση και από την ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ του Channel 4, η ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησαν με τις αφρικανικές κοινότητες στην Ελλάδα από τις οποίες έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχουν τέτοιες ομάδες σαν τους «μαύρους πάνθηρες» στη χώρα μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης