Στα Αρχαία Ελληνικά Κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης εξετάζονται σήμερα, Δευτέρα, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’).

Οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης καλούνται να απαντήσουν με ακρίβεια και μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο στα ερωτήματα που θα τους τεθούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, την ίδια στιγμή που οι μαθητές της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης θα εξεταστούν στα Μαθηματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα θέματα:

στα Αρχαία

στα Μαθηματικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ της Κυριακής, αναρτήσαμε κάποιες προτάσεις για τους υποψηφίους της θεωρητικής κατεύθυνσης. Μεταξύ αυτών ήταν και η ενότητα 6, στην οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι σε συνδυασμό με την ενότητα 5, που έχει συγγενές νόημα. Η zougla.gr για ακόμη μία φορά προέβλεψε εύστοχα τα πιθανά θέματα των εξετάσεων.

Ο Αριστοτέλης, μέσω παραδειγμάτων, καταλήγει ότι η ορθή παιδεία κάνει σαφή τα όσα πρέπει, ώστε να ευχαριστιόμαστε ή να λυπόμαστε ορθώς μ’ αυτά. Προεκτείνοντας τη σκέψη του, στην ενότητα 6 αναφέρει ότι είναι αναγκαίο να εξεταστεί η φύση της ηθικής αρετής, γιατί είναι εκείνη η έξις στο χαρακτήρα του ανθρώπου που θα τον καταστήσει ενάρετο και θα συνδράμει να τελειοποιήσει το έργο του. Γιατί η αρετή του κάθε πράγματος είναι αυτή που τελειοποιεί το ίδιο το πράγμα και συγχρόνως το βοηθά να εκτελέσει σωστά το έργο του.

Τα θέματα ήταν εύστοχα και οι ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν απλές και κατανοητές. Ο καλά προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε εύκολα να ανταποκριθεί.

Η zougla.gr, σε συνεργασία με το φροντιστήριο «Σπουδή», δημοσιεύει τις προτεινόμενες απαντήσεις – λύσεις των θεμάτων στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις απαντήσεις – λύσεις στα Μαθηματικά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης