Διεκόπη για αύριο η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σήμερα αν και απείχαν από τη δικαστική αίθουσα ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η διαδικασία συνεχίστηκε με τη μαρτυρία του εφοριακού υπαλλήλου Παναγιώτη Βλάχου, ο οποίος είχε ρόλο συμβούλου στην ανάκριση.

Ο κ. Βλάχος κλήθηκε να ρίξει φως στη ροή του χρήματος από την εταιρεία Ferrοstaal και την ρωσική Antey σε εταιρείες offshore και φυσικά πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μάρτυρας μίλησε για την διαδρομή εμβασμάτων πολλών εκατομμυρίων σε εταιρίες που όπως φαίνονται ήταν μεταξύ τους συγκοινωνούντα δοχεία.

Χαρακτηριστικά ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα 21 εκατομμύρια δολάρια που ξεκίνησαν από την εταιρία «ΑNTEY» από την οποία προμηθευτήκαμε τα TOR-M1, τα οποία αφού πέρασαν από εταιρίες συμφερόντων του Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, κατέληξαν στην «BLUEBELL» της οποίας ιδιοκτήτης φαίνεται ότι ήταν ο Νίκος Ζήγρας και στη PBA VESTMENT, πίσω από την οποία όπως φαίνεται ήταν ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ούτε αυτές οι δύο offshore εταιρίες αλλά ούτε και ο Νίκος Ζήγρας είχαν οποιαδήποτε σχέση με εξοπλιστικά προγράμματα δεδομένου μάλιστα ότι ο εξάδελφος του πρώην υπουργού ήταν ξυλέμπορος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βλάχος επίσης συνέδεσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο με τις δύο αυτές offshore λέγοντας πως από το προσωπικό του αρχείο φαίνεται η προσπάθεια που έκανε για να μπλοκάρει το άνοιγμα των λογαριασμό τους.

Επίσης, ο Παναγιώτης Βλάχος αποκάλυψε ένα καινούργιο στοιχείο που προέκυψε, όπως είπε, σύμφωνα με το οποίο ο Νίκος Ζήγρας άνοιξε το 1997 λογαριασμό σε γαλλική τράπεζα ύψους 5.100.000 γαλλικών φράγκων.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση για τα TOR – M1 είχε πάρει το ΚΥΣΕΑ το 1998. Ανέφερε ότι ο Νίκος Ζήγρας έκανε προσπάθεια να χαθούν τα ίχνη του χρήματος και να μη βρεθεί ο συνδετικός κρίκος.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Νίκου Ζήγρα Στέλιο Γκαρίπη, είναι χρήματα που είχε πάρει ο εντολέας του για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου και δεν μπορούν να συνδεθούν με την προμήθεια του TOR – M1 αλλά προέρχονται από γαλλική εταιρία που είχε εμπλακεί σε εξοπλιστικά προγράμματα. Σύμφωνα πάντως με τον συνήγορο, η υπόθεση αυτή δεν έχει ερευνηθεί περαιτέρω καθώς ακόμη κι αν επρόκειτο για παράνομο χρήμα, έχει παραγραφεί. Ενώ τα στοιχεία για τον συγκεκριμένο λογαριασμό είχε δώσει ο ίδιος ο Νίκος Ζήγρας.

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση 15.05

Διαβάστε επίσης: Ο μάρτυρας που φοβάται ο Άκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης