Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζωρτζίνης- Άννα Χατζηγεωργίου

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ της κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών και του επικεφαλής της, δικηγόρου Γιώργου Μπαρτζώκη, και του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυο πλευρές ανταλλάσσουν μεταξύ τους βαριές κατηγορίες καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας εγκαλεί τον κ. Μπαρτζώκη για «γκρίζα διαφήμιση» με αφορμή την Κίνηση που έχει δημιουργήσει, ενώ από την πλευρά του ο γνωστός δικηγόρος καταγγέλλει ότι πίσω από τις κατηγορίες κρύβονται συνάδελφοί του οι οποίοι εκπροσωπούν τραπεζικά συμφέροντα.   

Σε λίγες ημέρες ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών αναμένεται -για ακόμα μια φορά- να απολογηθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο του Συλλόγου κατηγορούμενος ότι με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο -έντυπο και ηλεκτρονικό- καθώς και με την τοποθέτηση πινακίδων έξω από τα γραφεία της Κίνησης στη Λάρισα, συντελεί διαφήμιση προς όφελός του, προσπαθώντας να αποκτήσει πελάτες με αθέμιτα μέσα και εκμεταλλευόμενος την άγνοια τρίτων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας υποστηρίζει επίσης ότι, εφόσον η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών δεν είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο καταναλωτών, δεν έχει νομική υπόσταση. Ως εκ τούτου, αμφισβητεί, μάλιστα, ακόμη και τη νομιμότητα της ένωσης καταναλωτών ΙΝΚΑ, στην οποία ανήκει η Ταυτότητα Δανειοληπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη κατάθεσή του ο αντιπρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λάρισας, κ. Χρήστος Νότας, ανέφερε: «Αυτή η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών δεν είναι εγγεγραμμένη  στο ΥΠΕΚΑ και δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα μέλη της όπως οι δικηγόροι .Αν είναι στο ΙΝΚΑ δεν το γνωρίζω, αλλά γιατί δεν γράφουν στην ταμπέλα ΙΝΚΑ;  […] Εγώ κατάλαβα ότι από αυτήν την ‘Κίνηση’ όλη η πελατεία πηγαίνει προς τον κ. Μπαρτζώκη. Οι δικηγόροι πλήττονται από αυτό το πράγμα. Γίνεται διαφήμιση συγκεκριμένων δικηγόρων και παίρνουν αμοιβή.»

Τι απαντάει ο κ. Μπαρτζώκης

Από την πλευρά του, ο κύριος Μπαρτζώκης τονίζει ότι στόχος της Κίνησης είναι «η ανάληψη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την ενημέρωση των δανειοληπτών και των ατόμων, που επιθυμούν να δανειοδοτηθούν από οποιοδήποτε φορέα ή πρόσωπο, για τις νόμιμες διαδικασίες που ισχύουν στην κατάρτιση των δανείων, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας και τους Ευρωπαϊκούς κανόνες», καθώς και ότι οι σκοποί αυτοί επιδιώκονται «με την ενημέρωση και ενεργοποίηση των πολιτών, για την διεκδίκηση των εξόδων προμήθειας δανείων, που ενδεχομένως έχουν καταβάλει στις τράπεζες που έχουν δανειοδοτηθεί».

Δηλώνει, επίσης ότι η Κίνηση Πολιτών επιδιώκει την επίτευξη των στόχων της «με την προάσπιση, τη διασφάλιση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων του πολίτη –δανειολήπτη ενάντια στους καταχρηστικούς όρους που η κάθε τράπεζα επιβάλλει».

Επιπλέον ο γνωστός δικηγόρος σε επικοινωνία με τη zougla.gr κατήγγειλε ως «εσκεμμένη τη δίωξη εναντίον του», επισημαίνοντας ότι τα πάντα υποκινούνται επειδή θίγονται τα συμφέροντα των μεγάλων τραπεζών.

«Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Κατσαρός είναι νομικός σύμβουλος τράπεζας, ενώ η σύζυγός του είναι υποδιευθύντρια υποκαταστήματος Τράπεζας στη Λάρισα. Επιπλέον το 80% των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου της Λάρισας, είναι νομικοί σύμβουλοι σε άλλες τράπεζες», επεσήμανε.

Παράλληλα προσέθεσε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, προσπαθώντας να δυσχεράνει την θέση του, τον πέρασε από οκτώ πειθαρχικά, ενώ επιχείρησε να σφραγίσει τα γραφεία της Κίνησης στη Λάρισα, χωρίς, όμως, επιτυχία.

Η zougla.gr επικοινώνησε και με τον κ. Κατσαρό ο οποίος δεν θέλησε να τοποθετηθεί. «Εκκρεμούν υποθέσεις, δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί θα παραβιαστούν οι κώδικες αρχής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης