Για πολλοστή φορά θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας ένας άνδρας, 42 ετών, που κατηγορείται για τον φόνο της φοιτήτριας Εύης Γατίδου, τον Σεπτέμβριο του 1997 στη Λάρισα.

Το δικαστικό σίριαλ συνεχίζεται και ο κατηγορούμενος θα δικαστεί εκ νέου (για τέταρτη φορά), καθώς είχε αθωωθεί δύο φορές έως τώρα, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας και τη δεύτερη ύστερα από αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί ομόφωνα για τον φόνο, σε ισόβια κάθειρξη από το ΜΟΔ Βόλου το έτος 2005, ακολούθησε το ΜΟΕ Λάρισας, που τον αθώωσε ομόφωνα τον Ιανουάριο του 2007. Τον Φεβρουάριο του 2010, μετά την πρώτη αναίρεση που έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο, το ΜΟΕ Λάρισας τον αθώωσε και πάλι με ψήφους 6 προς 1. Ακολούθησε νέα αίτηση αναίρεσης της υπόθεσης από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις αρχές του φθινοπώρου του 2010, που συζητήθηκε στο ανώτατο δικαστήριο στις αρχές Ιανουαρίου του 2011 και αποφάσισε να δικαστεί και πάλι ο αθωωθείς.

Η 21χρονη άτυχη φοιτήτρια από τη Δράμα ήταν στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το στυγερό έγκλημα έγινε στο διαμέρισμά της τη νύχτα του Σαββάτου της 27ης Σεπτεμβρίου του 1997.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης