Αρνήθηκε κατηγορηματικά η συνεργάτιδα του Ιωάννη Διώτη, Γαλάτεια Μανέ πως διέγραψε η ίδια το ένα από τα δυο usb με τη λίστα Λαγκάρντ που της είχε ζητήσει να αντιγράψει ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο η κα. Μανέ, δικηγόρος και ειδική συνεργάτης του κ. Διώτη τόνισε ότι ουδέποτε της ζητήθηκε να καταστρέψει το στικάκι. Υποστήριξε δε πως αγνοούσε ότι επρόκειτο για τη λίστα Λαγκάρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρόσληψη μου έγινε 27 Ιουνίου 2011 και με έπαυσαν μαζί με τον κ. Διώτη τον Αύγουστο του 2012. Το γραφείο μου ήταν στον 5ο μαζί με το γραφείο του τότε επικεφαλής. Το αντικείμενό μου ήταν η αναζήτησή ΦΕΚ, δημοσιεύματα για την υπηρεσία του ΣΔΟΕ, πρακτικά και κρατούσα ρόλο διερμηνείας σε συναντήσεις με ξένους φορείς», ανέφερε σχετικά με τα καθήκοντά της στο γραφείο.

Στη συνέχεια περιέγραψε πως της ζητήθηκε να κάνει τη μεταγραφή από το ένα usb στο άλλο. «Λίγες μέρες αφού ανέλαβα τα καθήκοντα μου με κάλεσε ο κ. Διώτης αν ξέρω να περάσω αρχεία από ένα usb σε άλλο usb. Μου έδωσε χρήματα, πήγα και αγόρασα ένα usb από κατάστημα απέναντι, όπως και το έκανα. Μπήκα στο γραφείο και σε έναν υπολογιστή κινητό του γραφείου του μετέγραψα στο καινούργιο usb αυτό που μου έδωσε. Δε μου είπε ποτέ τι περιείχε το usb. Δεν κάναμε καμία συζήτηση για το θέμα».

Όταν ερωτήθηκε για τις γνώσεις του κ. Διώτη σχετικά με τους υπολογιστές, ανέφερε: «Συμπέρανα ότι για να μου ζητάει να το κάνω μάλλον δεν ήξερε να το κάνει. Δεν αξιολόγησα εκείνη τη στιγμή γιατί έβαλε εμένα να το κάνω. Θεώρησα ότι ήταν σε ένα πλαίσιο καθημερινής συνεργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν της ζητήθηκε να παρέμβει στο υλικό του usb. «Ποτέ δε μου ζήτησε ο κ. Διώτης να καταστρέψω ή να αλλοιώσω οτιδήποτε. Δεν συζητήσαμε ποτέ για το περιεχόμενο, για το οποίο δεν έχω εικόνα». Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν της δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες ως προς τον τύπο usb που πρέπει να αγοράσει: «Δεν μου είχε δώσει κριτήριο για το τι είδους usb να αγοράσω. Πήρα κάτι ενδιάμεσο νομίζω. Ήταν μεσαίας οικονομικής αξίας».

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης