Εκτός φορολογικής δήλωσης θα βρίσκονται τα προνοιακά επιδόματα των ΑμεΑ, ενώ θα υπάρξει δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε άτομα και οικογένειες με αναπηρία. Αυτά είναι τα δύο βασικά μέτρα που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που συζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή και μπήκε σε διαβούλευση με τους φορείς και θα ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Αυτό ανέφερε η Αναπληρώτρια Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου στην Ημερίδα που οργάνωσε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και του τμήματος ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο: «η πολιτική για την αναπηρία, η αναπηρία για την πολιτική ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω ν/σ θα προβλέπει ότι:

Δεν θα υπολογίζονται καθόλου τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας στο καθαρό εισόδημα βάσει του οποίου θα εκτιμάται εάν ένα άτομο ή οικογένεια εντάσσεται στα μέτρα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Σε ό,τι αφορά τη δωρεάν παροχή ρεύματος, άτομα και οικογένειες με ανάπηρα μέλη θα δικαιούνται αυξημένη ποσότητα και βεβαίως μέλη με αναπηρία που είναι εξαρτώμενα από μηχανήματα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα θα έχουν δωρεάν παροχή ρεύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης