Πιο δύσκολες γίνονται πια οι εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης, αφού το υπουργείο Υποδομών εναρμονίζεται με τις κοινοτικές οδηγίες. Έως το τέλος του χρόνου, τα μέτρα θα εμπλουτιστούν και με οδηγίες οικολογικής οδήγησης, κάτι για το οποίο δεν φημίζονται ιδιαίτερα οι Έλληνες οδηγοί.

Οι αλλαγές θα ισχύουν από της 19 Ιανουαρίου και προβλέπουν εξετάσεις κάθε 15 χρόνια έως την ηλικία των 65 ετών και κάθε τρία χρόνια για άνω των 65 ετών. Οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να πιστοποιηθεί εκ νέου η ικανότητά τους να οδηγούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα επαγγελματικά οχήματα η ανανέωση θα γίνεται κάθε πέντε χρόνια και κατόπιν, με τη συμπλήρωσή του 65ου έτους της ηλικίας κάθε τρία χρόνια. Όσες άδειες έχουν εκδοθεί με το υφιστάμενο καθεστώς, προβλέπεται ότι θα ισχύουν έως την ηλικία των 65 χρόνων ή έως το έτος 2033, ανάλογα με την περίπτωση.

Ταυτόχρονα, αυξάνονται τα υποχρεωτικά μαθήματα από 20 σε 25, παραμένουν αμετάβλητα τα θεωρητικά (20 για ΙΧ και 30 για τα δίκυκλα), ενώ δεν θα μπορούν να κάνουν μαθήματα οδήγησης, όσοι δεν έχουν περάσει τα σήματα.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης