Είκοσι τόνους δωρεάν κηπευτικά θα μοιράσουν την Τετάρτη στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Αθήνας οι αγρότες της Κρήτης… Τα προϊόντα θα μεταφερθούν το πρωί στον Πειραιά με πλοίο από την Ιεράπετρα και εκεί λίγο μετά τις 08.00 θα διανεμηθούν σε εκπροσώπους των Κοινωνικών Παντοπωλείων που λειτουργούν σε διάφορους δήμους της Αττικής.

Την αποστολή αυτή οργάνωσαν ο Δήμος Ιεράπετρας, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής, τα δημοπρατήρια, οι έμποροι, ομάδες παραγωγών και μεμονωμένοι παραγωγοί κηπευτικών της Ιεράπετρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους διοργανωτές αυτής της κίνησης, «η αποστολή αλληλεγγύης αποτελεί μια πράξη ευχαριστίας για τους πολίτες που στο παρελθόν και σε καλύτερες οικονομικές συνθήκες στήριξαν ως αγοραστικό κοινό τα προϊόντα της Ιεράπετρας, αλλά σήμερα εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας στερούνται στοιχειωδών αγαθών».

Οι παραγωγικοί φορείς της Ιεράπετρας θέλουν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση πως η ανάκαμψη της χώρας προϋποθέτει τη στήριξη των παραγωγικών φορέων.

Παράλληλα, τονίζουν ότι η Ιεράπετρα παράγει και προσφέρει στην εθνική οικονομία, αλλά, για να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση, πρέπει να στηριχθεί και να παραμείνει ως ατμομηχανή στις εξαγωγές κηπευτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα το μεσημέρι, παραγωγοί – πωλητές στις λαϊκές αγορές συναντώνται με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και να του γνωστοποιήσουν τις προτάσεις τους για λύσεις. Οι επαφές με αρχηγούς κομμάτων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια: Νίκος Τσιαμτσίκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης