Της Άντζελας Πεΐτση

Ευρεία σύσκεψη για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται σήμερα με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός της συνάντησης αποτέλεσε η δρομολόγηση μέτρων που θα είναι ικανά να αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο κύριος στόχος θα πρέπει να είναι η αναστροφή της σημερινής κατάστασης και η κατά το δυνατότερο σημαντική βελτίωση του τουριστικού προφίλ τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και της ευρύτερης περιοχής. 

Κατά την τοποθέτηση του, ο «οικοδεσπότης» πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης υπογράμμισε πως για την ουσιαστική αναβάθμιση της τουριστικής προοπτικής της πόλης οι ενέργειες που θα γίνουν θα πρέπει να κινηθούν πάνω σε τέσσερις βασικούς άξονες:

– Μάρκετινγκ, προώθηση και προβολή
– Εικόνα της πόλης
– Τουριστική οργάνωση της πόλης
– Δημιουργία τουριστικής συνείδησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το δικό μας Επιμελητήριο έχει προωθήσει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του Τουρισμού, όπως η παροχή δωρεάν ξεναγού σε σχολικές εκδρομές ή η οικονομική ενίσχυση άλλων φορέων που θα παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες, όπως η λειτουργία Infokiosk. Ωστόσο, δεν έχουμε απολύτως καμία διάθεση ούτε να ηγεμονεύσουμε σε αυτές τις προσπάθειες, ούτε να παίξουμε πολιτικά παιχνίδια, όπως κάποιοι άλλοι, ούτε να προτάξουμε την δική μας προβολή. Τίποτε από όλα αυτά δεν ενδιαφέρει το ΕΕΘ. Το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να εφαρμοστούν μέτρα που θα φέρουν περισσότερους τουρίστες στην πόλη» ανέφερε στην τοποθέτηση του.

Ο κ. Ζορπίδης ανακοίνωσε επίσης ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών του, το ΕΕΘ θα διοργανώσει Φεστιβάλ Τουρισμού, στις 19-22 Μαΐου και κάλεσε όλους τους φορείς να βοηθήσουν στη διοργάνωση του αλλά και να συμμετέχουν, στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών για την επίτευξη του κοινού στόχου.

Από τη μεριά της, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι ο ΟΤΠΘ πέρασε μία δύσκολη περίοδο λόγω έλλειψης προσωπικού και δικαστικών διενέξεων, στην οποία ουσιαστικά «αφέθηκε στην τύχη του». Ωστόσο, ξαναστέκεται στα πόδια του και σύντομα θα παρουσιάσει το νέο Portal και τον Τουριστικό Οδηγό σε τρεις γλώσσες. Η κα. Πατουλίδου ζήτησε τη συνδρομή όλων ώστε ο Οργανισμός θα ισχυροποιηθεί, να αποκτήσει πόρους και προσωπικό ώστε να αναπτύξει δράσεις, συνενώνοντας τις επιμέρους προσπάθειες.

Οι εκπρόσωποι στο σύνολό τους τόνισαν ότι μόνο με συντονισμένες ενέργειες, συναντίληψη και κοινές δράσεις θα μπορέσει κάποια στιγμή να οικοδομηθεί ένας φορέας ο οποίος θα μπορέσει να συντονίσει τις επιμέρους προσπάθειες και να προωθήσει μέτρα και λύσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη. Και ο φορέας αυτός δεν μπορεί να είναι κάποιος άλλος από τον ΟΤΠΘ.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος: η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του ΟΤΠΘ Βούλα Πατουλίδου, ο Παντελής Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο Δημ. Συμιάκος, από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ο Μιχ. Πεζίκογλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων, ο Βύρων Θεολόγης Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων, ο Ρούλης Εδιάρογλου από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο, ο Αερολιμενάρχης Θεσσαλονίκης Αχ. Τοπούζας, ο Ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Κων. Ανεστίδης, ο Πασχ. Μικρός, αν. Διευθυντής Τουριστικής Αστυνομίας, ο Κων. Μέλλιος Διευθυντής του Ο.Λ.Θ., ο Αλέξ. Τσαξιρλής και ο Αθαν. Δρογάμας, από τη ΔΕΘ-HELEXPO, η Ιωάννα Λιάκου, από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, η Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου, από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Έφη Κουδελή από το Thessaloniki Convention Bureau, ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης και το μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ Ματίνα Σιώχου και μέλη του ΕΕΘ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης