Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη ο συγγραφέας Αργύρης Τσακαλίας, ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο το 2002, καθώς ήταν θείος των αδελφών Ξηρού.

Έτσι άξαφνα όπως μπήκε στα τηλεοπτικά δρώμενα με την έντονη προσωπικότητά του, έτσι άξαφνα εξαφανίστηκε, αφήνοντάς μας την εικόνα του «αιώνιου νεαρού επαναστάτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί οι αντιλήψεις του ήταν κοντά στη νέα γενιά, πάντα δυναμικός, αιρετικός, είρωνας της κάθε μορφής εξουσίας, «που καταδυνάστευε τον λαό», όπως έλεγε.

O Aργύρης Τσακαλίας είχε φιλοξενηθεί πολλές φορές στις εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» που του είχαν δώσει ελεύθερο βήμα.

Δείτε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις στην τηλεόραση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα σύντομο βιογραφικό του Αργύρη Τσακαλία, αλλά και η βιβλιογραφία του:

Ο Αργύρης Τσακαλίας γεννήθηκε στην Ικαρία και έζησε στην Αθήνα. Έχει τρία παιδιά: τον Γιώργο, τον Ερνέστο και την Ηλέκτρα. Σπούδασε θεολογία στην Πάτμο και στη Χάλκη και τη δίδαξε σε διάφορα σχολεία. Έχει εκδώσει συνολικά 18 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εξαντληθεί. Ίδρυσε και λειτούργησε για ένα διάστημα τον εκδοτικό οίκο «Θερσίτης». Ήταν πασίγνωστος ως ερευνητής και εισηγητής της διδασκαλίας της Αειζωίας. Στο πλαίσιο της Νέας Σχολής Αειζωίας, διοργάνωσε σεμινάρια όπου διδάσκονταν φιλοσοφία και διάφορα θέματα υγείας.

Μερικοί τίτλοι βιβλίων του:

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει από το νεκροταφείο στο Στελί Ικαρίας το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 12.00 το μεσημέρι.

Πηγή: ikariaki.gr/Σωτήρης Πολίτης για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης