Στην ανάγκη συνεργειών σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο μεταξύ των κλάδων που διασυνδέονται με το τουριστικό προϊόν, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της εγχώριας οικονομίας η αυξητική τάση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Αφροδίτη Λέινα στο διήμερο συνέδριο της ΕΣΕΤ, που συνδιοργανώθηκε με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου στο Δίον και ολοκληρώνεται σήμερα, με θέμα τα περιφερειακά ΜΜΕ, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις συνέργειες για την ανάκαμψη.

«Ο στόχος των 24 εκατομμυρίων αφίξεων πριν από το έτος 2021, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν δημιουργηθεί οι αναγκαίες υποδομές για να τις υποδεχθούν, φαίνεται ότι παρά την κρίση μπορεί να επιτευχθεί» τόνισε η κ. Λέινα, επικαλούμενη σχετικές προβλέψεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και σημειώνοντας ως θετική ένδειξη τον διπλασιασμό των αφίξεων στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι αδύνατο να αξιοποιηθεί αυτή η τάση χωρίς συνέργειες ανάμεσα στους κλάδους που σχετίζονται με το τουριστικό προϊόν (κατασκευαστικό, αγροτοκτηνοτροφικό, πολιτιστικό), ώστε να διασφαλίζονται οικονομίες κλίμακας και ανταγωνιστικά τουριστικά πακέτα. Τόνισε, επίσης, ότι για να καλυφθεί ο στόχος της εξυπηρέτησης των αυξημένων αφίξεων, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να δημιουργηθούν στη χώρα επιπλέον 150.000 νέες ξενοδοχειακές κλίνες.

«Στην Πιερία π.χ., με το απέραντο μήκος ακτών, τον μυθικό Όλυμπο και τα Πιέρια, τα μνημεία και την αρχαία κληρονομιά, θα έλεγε κανείς ότι η τουριστική ανάπτυξη είναι αυτονόητη και διασφαλισμένη για πάντα, όμως είναι έτσι; Υπάρχει ένα πλάνο στο οποίο να έχουμε εργαστεί προς όφελος της τοπικής οικονομίας συνολικά; Για να ανταποκριθούμε στη μεγάλη αύξηση των αφίξεων σε λίγα χρόνια, απαιτούνται 150.000 νέες κλίνες στη χώρα. Πόσες από αυτές όμως μπορούν να κατασκευαστούν στην Πιερία;» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης