Σε παράνομο «παλάτι του τζόγου» είχε μετατραπεί το κατάστημα «Monte Carlo» επί της Λεωφόρου Συγγρού, ιδιοκτησίας της οικογένειας Γιγουρτάκη, όπως διαπιστώθηκε σε έφοδο που πραγματοποίησαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νέου Κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση αναζητείται ο 76χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος (στα χαρτιά) Παντελής Γιγουρτάκης. Ωστόσο, σύμφωνα με διαρροές από την αστυνομία, πίσω από το συγκεκριμένο κέντρο φέρεται βρίσκεται ο επιχειρηματίας Τάκης Γιγουρτάκης, ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε καταφέρει να επαναλειτουργήσει το μαγαζί (σ.σ. βρίσκεται δίπλα στο κτήριο όπου στεγάζεται το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης) παρά το λουκέτο που έβαλαν οι Αρχές.

Να σημειωθεί ότι επικοινωνήσαμε με τον κ. Γιγουρτάκη, ο οποίος τόνισε πως η άδεια (ανήκε στον θείο του Παντελή) έχει μεταβιβαστεί αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει η αλλαγή στο όνομα του νέου της κατόχου. Υπεύθυνοι της επιχείρησης είναι υπήκοοι Βουλγαρίας. Εμείς δεν έχουμε πλέον σχέση με το μαγαζί».

Η έφοδος στο «Monte Carlo»

Ήταν ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νέου Κόσμου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της ΟΠΚΕ, προχώρησαν σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο «Monte Carlo».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το πρώην εστιατόριο «Mezzo Mezzo», το οποίο μεσουρανούσε στον χώρο της εστίασης, καθώς είχε φιλοξενήσει τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της κοσμικής Αθήνας.

Οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» τους χώρους του καταστήματος, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν:

• 43 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα με ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιγνίου «Ρουλέτα»
• 35 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα με ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιγνίου «Τρίλιζα»
• τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια για τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιγνίου «Ρουλέτα» 
• τρία ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια για τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιγνίου «Black Jack»
• τέσσερις ρουλέτες.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ο 47χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος «Monte Carlo» και τρεις γυναίκες που εργάζονταν σε αυτό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η οικογένεια Γιγουρτάκη άρχισε να χτίζεται σταδιακά τη δεκαετία του ’70, όταν ο Νίκος Γιγουρτάκης, πατέρας του Τάκη, δημιούργησε ένα από τα πιο επιτυχημένα κέντρα διασκέδασης στο Δέλτα Φαλήρου.

Αργότερα ο Τάκης Γιγουρτάκης ανέλαβε τα ηνία και αποδείχθηκε ικανότατος επιχειρηματίας, καθώς κατάφερε σε λίγα μόλις χρόνια να επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις του πατέρα του.
Δημιούργησε, μεταξύ άλλων, το εστιατόριο «Mezzo Art» στο Κολωνάκι, το οποίο προκάλεσε αίσθηση με τα εντυπωσιακά έργα τέχνης που το κοσμούσαν, ενώ το μενού του το συνέθεταν ιδιαίτερες ιαπωνικές γεύσεις.

Άξιος συνεχιστής της «αυτοκρατορίας» εθεωρείτο και ο Νίκος Γιγουρτάκης, υιός του Τάκη, το μέλλον του οποίου διαγραφόταν επιτυχημένο προτού φύγει ξαφνικά από τη ζωή, τον Οκτώβριο του 2011 και σε ηλικία μόλις 30 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Σήμερα στην οικογένεια Γιγουρτάκη ανήκει το κέντρο διασκέδασης «Romeo» και το «Monte Carlo».

Επιπλέον, μέλη της οικογένειας είναι ιδιοκτήτες του πολυτελέστατου θερέτρου «Majapahit Beach Villas» στο Μπαλί.

Η οικογένεια έχει στην κατοχή της επίσης πολλά ακίνητα στην Αθήνα, ενώ οι δραστηριότητές της επεκτείνονται στον κτηματομεσιτικό και χρηματιστηριακό τομέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης