H έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε την Κεφαλονιά να εγκαινιάζει με κάθε επισημότητα τα δύο καινούργια σχολικά συγκροτήματα στην περιοχή του Φαραώ, που θα στεγάσουν το 1ο και το 2ο Λύκειο Αργοστολίου.

Και μπορεί η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς αποφάσισε τελικά να ταξιδέψει στη Θάσο που πλήττεται από καταστροφικές πυρκαγιές, εντούτοις η κυβέρνηση είχε τη δική της εκπροσώπηση στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόντες ακόμη ήταν ο εφημέριος της Καθολικής Εκκλησίας Αργοστολίου, π. Σιμονέλ Μποάνκις, η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας/Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης, ο τ. περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ο τ. αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Γκούσης κ.ά.

O πρώτος αγιασμός στο νέο σχολικό συγκρότημα πραγματοποιήθηκε από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριο και μετά την ολοκλήρωσή του ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και τις τοπικές αρχές.

Εν συνεχεία, ο Γιάννης Μπαλάφας, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Αλέξανδρος Παρίσης έκοψαν τη συμβολική κορδέλα και εισήλθαν στο κτήριο, στις αίθουσες και στα εργαστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ισόγειο του κτηρίου είχε στηθεί ένας πολύ όμορφος μπουφές με γλυκά εδέσματα που προσέφεραν στις Αρχές τα κορίτσια του Λυκείου Ελληνίδων Αργοστολίου, ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, μαζί με την πρόεδρό τους Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη. Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι κεφαλλονίτικες καντάδες, με τον Γιάννη Μπαλάφα και την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου να συνοδεύουν τραγουδιστικά τους κανταδόρους.





Πηγή: efimeridakefalonia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης