Τις δαιδαλώδεις διαδρομές των ύποπτων εμβασμάτων που προέρχονται από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων κατέγραψε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ένα από τα έγγραφα αποτυπώνει τη διαδρομή 1.455 χιλιάδων ελβετικών φράγκων σε λογαριασμό της αδελφής της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία μάλιστα είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση για την προμήθεια των εξοπλιστικών. Η ανάγνωση του εγγράφου αυτού προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισ. Αδηλίνη: 1.455.000 ελβετικά φράγκα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό της Morgan Stanley στο όνομα Κωνσταντίνος Τάλας και με πληρεξούσια την αδελφή της πρώην συζύγου του πρώτου κατηγορουμένου Έλγκεν Στόλφεγγκεν.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Αυτό το έγγραφο πότε ήρθε; Είναι πλαστό…

Αντεγκλήσεις όμως μεταξύ της πολιτικής αγωγής και του Άκη Τσοχατζόπουλου υπήρξαν με αφορμή ένα από τα έγγραφα που αφορά στην πράξη καταλογισμού των 613.000 ευρώ εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον πρώην υπουργό θεωρώντας ότι υπάρχει παράνομο περιουσιακό όφελος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τσοχατζόπουλος: Ποιος το λέει αυτό;

Πολιτική Αγωγή: Το Ελεγκτικό Συνέδριο λέει ότι τα 450.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι παράνομο όφελος περιουσιακό.

Τσοχατζόπουλος: Ψέματα, είναι ψεύδη. Δεν έχετε δικαίωμα να τα λέτε αυτά.

Πολιτική Αγωγή: Εκπροσωπώ το ελληνικό Δημόσιο.

Τσοχατζόπουλος: Δεν με ενδιαφέρει, είναι ψευδή στοιχεία.

Πολιτική Αγωγή: Δεν σας ενδιαφέρει; Με προσβάλλει ασύστολα αυτή η διαδικασία. Δεν τα έφερα αυτά τα έγγραφα από το σπίτι μου, κύριε Τσοχατζόπουλε.

Η ανάγνωση ωστόσο των εγγράφων αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα και για αυτό ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τους συνηγόρους να είναι προετοιμασμένοι και για τους μάρτυρες υπεράσπισης. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ρώτησε αν τη Δευτέρα θα υπάρξει απόφαση και για το ΚΥΣΕΑ. Ο πρόεδρος είπε ότι για αυτό το θέμα θα τοποθετηθούν. «Να φέρετε όποιον μάρτυρα θέλετε, ακόμα και τον Ομπάμα, εμείς θα τον ακούσουμε» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην υπεράσπιση.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σμπώκος παίρνοντας τον λόγο υποστήριξε: «Έχω και χρονολόγιο 16 σελίδων για την πορεία του προγράμματος των ΤΟΡ και έχω ανάλογο δώσει με το υπόμνημά μου για τα υποβρύχια. Εγώ είμαι ο πρώτος που θέλει να αποδειχθεί η αλήθεια και να αποδειχθεί ότι όλη η διαδικασία ανάθεσης μέχρι που ήμουν εγώ ήταν απολύτως νόμιμη».

Το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα, προκειμένου να προσκομίσει και η υπεράσπιση τυχόν αναγνωστέα έγγραφα, ενώ ο πρόεδρος, λίγο πριν λήξει η συνεδρίαση, ξεκαθάρισε προς όλους τους συνηγόρους: «Τη Δευτέρα θα τα φέρετε όλοι. Να τα μελετήσετε αυτά το Σαββατοκύριακο. Και αν πάτε στη θάλασσα, να τα πάρετε μαζί σας. Το ίδιο και εμείς. Η τύχη το έφερε να περάσουμε μαζί αυτό το καλοκαίρι». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να απευθυνθεί προς τους κατηγορουμένους, λέγοντας: «Η θέση η δική σας είναι πιο δύσκολη εκεί που βρίσκεστε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης