Αίσθηση προκάλεσε στην κοινότητα Φρενάρους της Κύπρου η κίνηση ενός νεαρού ο οποίος έκανε παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου υψώνοντας τη σημαία του Τσε Γκεβάρα. Ο μαθητής παρήλασε με το αθλητικό σωματείο «Ολυμπιάς», το οποίο, εκτός από τη σημαία του Κουβανού επαναστάτη, παρουσίασε και το λάβαρο του σωματείου. Ωστόσο, πουθενά δεν φάνηκε η ελληνική σημαία, το σύμβολο δηλαδή το οποίο έπρεπε να τιμηθεί.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, το αθλητικό σωματείο «Ολυμπιάς» δήλωσε πως «η όλη ενέργεια αποτελεί μεμονωμένη και αυθόρμητη εκδήλωση ενός ανήλικου παιδιού» και πως δεν ήταν συλλογική απόφαση του σωματείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ανακοίνωσή της η «Ολυμπιάς» Φρενάρους υπογραμμίζει τα εξής:

1. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη ή ανεπίσημη απόφαση του σωματείου μας για μια τέτοια ενέργεια.
2. Η όλη ενέργεια αποτελεί μεμονωμένη και αυθόρμητη εκδήλωση ενός ανήλικου παιδιού.
3. Στην εν λόγω παρέλαση, για πρώτη φορά στα χρονικά της, έτυχε να απουσιάζουν τα πλείστα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ειδικά ο έφορος μπάντας που είναι ο άμεσα υπεύθυνος για τη σύσταση της ομάδας παρέλασης.
4. Η όλη ενέργεια δεν είχε θέση στην παρέλαση.
5. Ουδεμία ένταση υπήρξε και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό.
6. Επίσημη θέση του σωματείου μας είναι ότι τιμούμε την εθνική επέτειο και όλους όσοι αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό.
7. Τέλος, καταδικάζουμε την ενέργεια κάποιων να δώσουν τόσο μεγάλη διάσταση σε ένα γεγονός που έγινε από ένα ανήλικο παιδί και να δώσουν πολιτικές διαστάσεις χωρίς καν να έχουν πρώτα επικοινωνήσει με το σωματείο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης