Συνολικά 490.000 αιτήσεις ενεκρίθησαν από τις αρμόδιες αρχές για την παροχή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, όπως ανέφερε ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Ενημέρωσε ακόμη ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει η καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος στους δικαιούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, οκτώ στις δέκα πολυκατοικίες δεν έχουν εφοδιαστεί πετρέλαιο θέρμανσης. Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δυστυχώς, αδυνατούν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης και προσπαθούν με εναλλακτικές μορφές θέρμανσης να ζεσταθούν. Η κατάσταση είναι χειρότερη φέτος, σε σχέση με πέρυσι, παρά το επίδομα».

Όπως λέει, το αξιοπερίεργο με τις πολυκατοικίες είναι ότι ακόμη και αν στα δέκα διαμερίσματα, τα τρία θέλουν να βάλουν πετρέλαιο, αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί σύμφωνα με το καταστατικό, αποφασίζει η πλειοψηφία.

«Η κατάσταση όσον αφορά τη θέρμανση είναι χαοτική. Και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η κυβέρνηση επιμένει να μη ρίξει την τιμή του πετρελαίου για να ζεσταθεί ο κόσμος. Κάποτε είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός, o κ. Σαμαράς, ότι με επιδοματική πολιτική δεν δίνεται λύση στα προβλήματα. Γιατί επαναφέρει, λοιπόν, το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης;» λέει ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης