Με σημαντικές απουσίες και μικρότερη από την αναμενόμενη συμμετοχή, συνοδεύτηκε η εν ….πολλαίς αντιδράσεις εκδήλωση που οργάνωσε στο ξενοδοχείο Χίλτον, λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου η κ. Βασιλική Θάνου, για τα 182 χρόνια από την ίδρυση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η εκδήλωση που είχε προκαλέσει σφοδρή κριτική από πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικές ενώσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης και ερωτήματα για την πηγή της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, απόντος του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ο οποίος επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις, δεν παραβρέθηκε. Και αυτό μάλιστα, παρότι, είχε επιστρέψει από το Λουξεμβούργο όπου βρισκόταν και, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, είχε κληθεί να απευθύνει χαιρετισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δια της απουσίας του ….έλαμψε και ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής αφού βρίσκεται στο εξωτερικό και το κενό κάλυψε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γεώργιος Σταματογιάννης.
Ακόμη και η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που επρόκειτο να κλείσει μουσικά την εκδήλωση αρνήθηκε να παραβρεθεί στην εν λόγω εκδήλωση.

Έτσι, παρόντες ήταν λιγότεροι από 250 προσκεκλημένοι, ενώ η κ. Θάνου ευχαρίστησε «τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο για τις διευκολύνσεις που παρείχε», υπονοώντας την παραχώρηση του «Χίλτον» για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης πως παρόντες ήταν λιγοστοί δημοσιογράφοι αφού οι υπόλοιποι δεν είχαν προσκληθεί ενώ η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε από ιδιωτική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντί του υπουργού Δικαιοσύνης, στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος μίλησε για άδικη στοχοποίηση της κ. Θάνου
Ειδικότερα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε ότι η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας προσθέτοντας πως « τα φρούρια πέφτουν από μέσα. Μόνο υπερασπιστές από μέσα μπορούν να τους επιτεθούν και να τους εξουδετερώσουν». Απευθυνόμενος στους δικαστές και τους εισαγγελείς τόνισε πως η κυρία Θάνου στοχοποιήθηκε άδικα, αλλά, όπως τους είπε, αυτό όλοι το έχετε υποστεί.
«Οι δικαστές και οι εισαγγελείς που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν σε συμφέροντα και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ δεν συγχωρούνται εύκολα», πρόσθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Από την πλευρά της η κ. Θάνου ευχαρίστησε όσους τη στηρίζουν με αγάπη και εκτίμηση τις οποίες και τους ανταποδίδει όπως είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης