Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 17.00 ξεκίνησε ποδηλατοπορεία μνήμης από το Μουσείο της Ακρόπολης, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, η οποία κατέληξε στο Σύνταγμα.

Στις 18.30 πραγματοποιήθηκε  συναυλία μνήμης και στις 19.00 έγινε η επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς, με τους εύζωνες να είναι ενδεδυμένοι με την τιμητική φορεσιά του Πόντιου αντάρτη.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί, κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας, ενώ στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία και επίδοση ψηφίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την κατάθεση στεφάνων από τον πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χάρη Χρυσοστόμου, αντιπροσωπία εκπροσώπων Ποντιακών Ομοσπονδιών, και του εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής κ. Χάρη Πασβαντίδη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Σημειώνεται ότι η  αστυνομία δεν επέτρεψε στα μέλη των ποντιακών οργανώσεων να φτάσουν μέχρι την πρεσβεία της Τουρκίας, αφού διέκοψε την πορεία στο ύψος της Ρηγίλλης, γεγονός που προκάλεσε διαμαρτυρία. Τελικά όμως επετράπη σε μία αντιπροσωπεία να θυροκολλήσει το ψήφισμα στην πρεσβεία.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης