Για πέμπτη φορά μέσα στο 2013 η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου έκλεισε σήμερα για τρεις ημέρες (29/10-30/10-31/10) και δεν θα νοσηλεύει παιδιά, αλλά θα λειτουργεί μόνο στο πρωϊνό ωράριο ως εξωτερικό παιδιατρικό ιατρείο, μέχρι την πρώτη του Νοέμβρη που θα ξεκινήσει εκ νέου να δέχεται παιδιά.

Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με άρθρο του flashnews.gr, λόγω αδυναμίας να καλυφθούν όλες οι εφημερίες από τους παιδιάτρους του ΓΝΑΝ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Πρόκειται για ακόμη μία αρνητική εξέλιξη για τη λειτουργία του ΓΝΑΝ και για τον πληθυσμό και τους γονείς της περιοχής μας που μένει για τρεις ημέρες ακάλυπτος από παιδιατρική κλινική. Αυτή τη φορά υπάρχουν μεγάλες ευθύνες στη διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά και στη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης, αφού από την πλευρά μας ως σύλλογος εργαζομένων είχαμε εντοπίσει και τονίσει το πρόβλημα εδώ και ένα μήνα και είχαμε ζητήσει εγγράφως τη λύση του. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 στη συνάντηση που είχαμε με τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης, κ. Νεοφώτιστο, τού είχαμε τονίσει προφορικά το πρόβλημα και του είχαμε παραδώσει και υπόμνημα με τα άμεσα προβλήματα του Νοσοκομείου, όπου για την παιδιατρική κλινική αναφέραμε τα παρακάτω:

“Παιδιατρική κλινική: Από τους τέσσερις ιατρούς που διαθέτει η κλινική η μία ιατρός αποχωρεί άμεσα με άδεια κύησης, η δεύτερη μετακινείται για κάποιες ημέρες στο Ηράκλειο, ο διευθυντής έχει μετακινηθεί με απόφαση της ΔΥΠΕ σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου και εκτελεί μέχρι πέντε εφημερίες στο ΓΝΑΝ. Με αυτά τα δεδομένα τα περισσότερα πρωινά μένει μόνο μία παιδίατρος, ενώ μετά την άδεια κύησης θα μένουν τουλάχιστον 5 εφημερίες τον μήνα ακάλυπτες, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να κλείσει και πάλι για κάποιες ημέρες η κλινική, όπως έχει γίνει άλλες 4 φορές το τρέχον έτος”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης