Στη σύλληψη δύο ανδρών 36 ετών ελληνικής καταγωγής και μίας 23χρονης Ουκρανής προχώρησαν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών χθες το βράδυ στη Ρόδο. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ηρωίνης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη έναν 33χρονο Αλβανό, αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, που βρίσκεται στη φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς και δυο ακόμη άτομα, έναν Έλληνα και έναν ακόμη Αλβανό, που αναζητούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες το πρωί ο ένας 36χρονος παρέδωσε σε αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου ποσότητα ηρωίνης 17,4 γραμμαρίων, που κατείχε στην οικία του από κοινού με την 23χρονη. Στη συνέχεια οδήγησε τους αστυνομικούς σε υπαίθρια έκταση στην περιοχή Κοσκινού, όπου είχε αποκρύψει επιμελώς στο έδαφος 18 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 873,3 γραμμαρίων.

Η ναρκωτική ουσία θα παραδιδόταν ύστερα από εντολή του έγκλειστου Αλβανού σε άλλο άτομο, με σκοπό την διακίνησή της σε τοξικομανείς του νησιού.

Ορίστηκε ραντεβού στην περιοχή Επτά Βάγιες στην πόλη της Ρόδου, όπου προσήλθε ο δεύτερος 36χρονος και μετά την παραλαβή των ναρκωτικών συνελήφθη. Συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και κατασχέθηκαν 20 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 39 κιλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αστυνομική έρευνα πρόεκυψε ότι μετέφερε τα ναρκωτικά στις 23 Δεκεμβρίου με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στην Ρόδο ένας Έλληνας, ενώ για την πραγματοποίηση του ραντεβού μεταξύ των δυο ανδρών μεσολάβησε ένας υπήκοος Αλβανίας. Και οι δυο αυτοί κατηγορούμενοι, τα στοιχειά των οποίων ερευνώνται, ενεργούσαν κατ’ εντολή του 33χρονου έγκλειστου Αλβανού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης