Δικογραφία εις βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 75 και 73 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έκλεβαν ηλεκτρικό ρεύμα, σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων.

Από εκπρόσωπο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας εκτιμάται ότι αφαιρέθηκε ηλεκτρική ενέργεια συνολικής αξίας 11.200 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ διαπιστώθηκε παράνομη ηλεκτροδότηση σε δύο διαφορετικές αρδευτικές παροχές, στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων Λάρισας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στην αρδευτική παροχή του 75χρονου το τελευταίο 9μηνο και στην αρδευτική παροχή του 73χρονου τους τελευταίους δεκατρείς μήνες είχε παραβιαστεί κιβώτιο μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος που διακόπηκε λόγω χρέους στη ΔΕΗ και είχε πραγματοποιηθεί αυθαίρετη σύνδεση και ηλεκτροδότηση της παροχής ρεύματος, παράνομη επανατοποθέτηση ασφαλειών και παραβίαση του μετρητή της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η καταναλωθείσα ηλεκτρική ενέργεια.

Από εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος υπέβαλε έγκληση κατά των δύο δραστών, εκτιμάται ότι αφαιρέθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο ηλεκτρική ενέργεια αξίας 6.300 ευρώ στην πρώτη περίπτωση και ηλεκτρική ενέργεια αξίας 4.900 ευρώ στη δεύτερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Πηγή: thessalianews
Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης