Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνεχίζει να διενεργεί καθημερινά μεγάλο αριθμό στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της συμπρωτεύουσας, με τη συμμετοχή διαφόρων υπηρεσιών της.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – συστηματικούς ελέγχους, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, πεζές και εποχούμενες περιπολίες, ενώ συγκροτούνται μικτά κλιμάκια με προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων πραγματοποιήθηκε τη Μ. Πέμπτη στην περιοχή Ροτόντας – Καμάρας ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση.

Σ’ αυτήν συμμετείχαν δυνάμεις διαφόρων διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Θ., αποτελούμενες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας, περιπολικά οχήματα της Διεύθυνσης Τροχαίας, δίκυκλες μοτοσικλέτες της Διεύθυνσης Ασφαλείας, περιπολικά οχήματα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, διμοιρία και ειδικό κινητό τμήμα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων καθώς και έξι δίκυκλες μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:
• ελέγχθηκαν 90 άτομα και πέντε οχήματα
• προσήχθησαν πέντε άτομα για εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητάς τους
• συνελήφθη ένα άτομο, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση
• βεβαιώθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
• βεβαιώθηκαν δύο πταισματικές παραβάσεις του Κ. Ο. Κ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, στην ίδια περιοχή, συγκροτήθηκε μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, κατά τους ελέγχους του οποίου πραγματοποιήθηκαν σε τρεις περιπτώσεις κατασχέσεις διαφόρων αντικειμένων – προϊόντων απομίμησης από αλλοδαπούς.

Οι ειδικές αυτές δράσεις πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παραεμπορίου, της μη νόμιμης μετανάστευσης, της διακίνησης ναρκωτικών και γενικότερα της εγκληματικότητας, προς βελτίωση της εικόνας του κέντρου της πόλης και ειδικότερα της περιοχής Ροτόντας – Καμάρας καθώς και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης