Είναι νέα, εργαζόμενη, μητέρα δύο παιδιών και πλέον εκλεγμένο μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Ακρωτηρίου Χανίων, με το ψηφοδέλτιο του Τάσου Βάμβουκα.

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη – Ανδουλάκη, εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μιλά στους «Απόδημους Κρήτες», λίγες μέρες μετά την εκλογή της και αποκαλύπτει τις σκέψεις της, για τη νέα μέρα που θα ξημερώσει, σε περίπτωση εκλογικής νίκης του συνδυασμού «Δήμος Ενεργών Πολιτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλώνει παρούσα, στο πλευρό του Τάσου Βάμβουκα, τον οποίο φιλοδοξεί να δει Δήμαρχο Χανίων, προκειμένου το νέο αίμα, να αναλάβει τις τύχες της πόλης.

Διαβάστε τη συνέντευξη

Απόδημοι Κρήτες: Λάβατε μέρος στις εκλογές για δεύτερη φορά. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Ελευθερία Αλιφιεράκη – Ανδρουλάκη: Με οδήγησε ξανά σε αυτήν την απόφαση το ενδιαφέρον μου για τα κοινά και η δυνατότητα που δίδεται σε κάθε ενεργό πολίτη για ευρύτερη κοινωνική δράση, τόσο αναγκαία στις μέρες μας κατά τη γνώμη μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόδημοι Κρήτες: Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι σημαντικό να ασχολούνται με τα κοινά νέοι, άφθαρτοι άνθρωποι. Άλλοι τονίζουν ότι το σημαντικότερο εφόδιο είναι η εμπειρία. Εσείς τι πιστεύετε;

Ελευθερία Αλιφιεράκη – Ανδρουλάκη: Η ενασχόληση με τα κοινά, όταν συνδυάζει νέους ανθρώπους με όραμα, φρέσκες ιδέες, δυναμισμό, ενέργεια με ανθρώπους γεμάτους εμπειρία και γνώση, τότε δημιουργείται το κατάλληλο μείγμα για μια πετυχημένη και παραγωγική αυτοδιοικητική παρουσία.

Απόδημοι Κρήτες: Ποιοι λόγοι συνετέλεσαν στην απόφασή σας να συστρατευτείτε με τον κ. Βάμβουκα;

Ελευθερία Αλιφιεράκη – Ανδρουλάκη: Συζητώντας με τον κ. Βάμβουκα, αντιλήφθηκα ότι οι απόψεις και ιδέες μας, καθώς και όλα όσα ονειρευόμαστε για το δήμο μας ταυτίζονται στο 100%. Εκτιμώντας το γεγονός ότι, ο άνθρωπος αυτός διακατέχεται από ήθος, ευγένεια και αξιοπρέπεια, καθώς και από υψηλό αίσθημα ευθύνης αποφάσισα ότι ο συνδυασμός «Δήμος Ενεργών Πολιτών» πληροί όλες τις προϋποθέσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην πραγμάτωση όλων των σκέψεων, επιδιώξεων και ονείρων που έχω για τον τόπο μου.

Απόδημοι Κρήτες: Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου, για την οποία ήσασταν υποψήφια;

Ελευθερία Αλιφιεράκη – Ανδρουλάκη: Η κοινότητα Ακρωτηρίου είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση αναφορικά με τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μου.

Δίνω μεγάλη σπουδαιότητα

α) στην οδική αστική σύνδεση με την πόλη των Χανιών που σήμερα θα λέγαμε ότι είναι σχεδόν μηδαμινή με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου να είναι απομονωμένοι έως και αποκλεισμένοι από το κέντρο

β) το θέμα της ρύπανσης είναι από τα προβλήματα που πρωτοστατούν στην καθημερινότητα των Ακρωτηριανών. Η μη σωστή μεταφορά της λυματολάσπης του βιολογικού καθώς και η μη έγκαιρη και σωστή επεξεργασία της στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι δημιουργεί μια ιδιαίτερα δυσάρεστη και επιβαρυντική κατάσταση τόσο στους κατοίκους όσο και στο περιβάλλον

γ) επιβάλλεται τόσο η συντονισμένη και ορθολογική οργάνωση αναγκαίων υποδομών για σχολική στέγη, χώρους δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας των παιδιών μας. Θεωρώ αδιανόητη την μη αξιοποίηση των ήδη εγκαταλελειμμένων αθλητικών εγκαταστάσεων και ευελπιστώ στη δημιουργία νέων.

Απόδημοι Κρήτες: Ποια πιστεύετε ότι είναι η σημαντικότερη παρέμβαση την οποία έχει άμεση ανάγκη η πόλη των Χανίων;

Ελευθερία Αλιφιεράκη – Ανδρουλάκη: Το κυκλοφοριακό πιστεύω ότι δεσπόζει στις άμεσες παρεμβάσεις, μια και θα βοηθήσει την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης.

Υπάρχει κάτι που έχετε δει σε κάποιο άλλο μέρος και θα θέλατε να το δείτε στα Χανιά; Είτε πρόκειται για κάποιο έργο, είτε για κάποια δομή, είτε για κάποια δράση.

Ελευθερία Αλιφιεράκη – Ανδρουλάκη: Η σωστή ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού πλούτου του δήμου μας, καθώς και η απαραίτητη ορθολογική αξιοποίηση της παλιάς πόλης, πιστεύω ότι θα συντελέσουν στην πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση του δήμου μας, μια και τα Χανιά δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα καμιά ευρωπαϊκή πόλη.

Απόδημοι Κρήτες: Ως εκπαιδευτικός, θα μπορούσατε να περιγράψετε την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία των Χανίων και αν χρήζει βελτίωσης;

Ελευθερία Αλιφιεράκη – Ανδρουλάκη: Σίγουρα μπορώ να αναφερθώ στις ελλιπείς αλλά και προβληματικές εγκαταστάσεις πολλών σχολικών μονάδων καθώς και συναφών υποδομών.

Απόδημοι Κρήτες: Σύζυγος, μητέρα δύο παιδιών, εργαζόμενη ως εκπαιδευτικός και τώρα Δημοτική Σύμβουλος. Μπορούν να συνδυαστούν όλοι αυτοί οι ρόλοι;

Ελευθερία Αλιφιεράκη – Ανδρουλάκη: Για να είμαι ειλικρινής είναι αρκετά δύσκολο και σίγουρα δεν μπορώ να είμαι σε όλα όσο αποτελεσματική θα ήθελα. Παρόλα αυτά, με σωστό προγραμματισμό, πιστεύω ότι ανταπεξέρχομαι ικανοποιητικά σε όλους τους ρόλους τους οποίους καλούμαι να υπηρετήσω και να προσφέρω τα μέγιστα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης