Μία κινηματογραφική επιχείρηση οργάνωσαν οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος για να «επισκεφτούν» τη Μύκονο και άλλα νησιά του Αιγαίου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα κυκλώματα που κατασκευάζουν αυθαίρετα κτίσματα και στη συνέχεια κάνουν αίτηση υπαγωγής στις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», οι ελεγκτές Περιβάλλοντος αναγκάστηκαν να μισθώσουν ιδιωτικό αεροσκάφος, προκειμένου να φτάσουν στη Μύκονο, χωρίς να υποπέσει κάτι στην αντίληψη του κυκλώματος. Οι επιθεωρητές έχουν εντείνει τις έρευνες σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, όπου, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από κατοίκους, η παρανομία ανθεί…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ευρήματα των ερευνών είναι άκρως ενδιαφέροντα, καθώς οι ελεγκτές έχουν στη διάθεσή τους και αεροφωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οικοδομικές εργασίες γίνονται… εν μια νυκτί.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 309.000 αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση, από τις οποίες οι 60.000 έχουν γίνει με υπεύθυνες δηλώσεις του ιδιοκτήτη, δηλαδή χωρίς δημόσια έγγραφα. Για όσα από αυτά τα αυθαίρετα αποδειχθεί ότι έχουν χτιστεί μετά τον Ιούλιο του 2011 δεν θα μπουν στη ρύθμιση και θα κατεδαφιστούν.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης