Ένας τουριστικός προορισμός που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον Γερμανών αλλά και Γάλλων επισκεπτών είναι αυτός της Αγίας Γαλήνης στα νότια του Νομού Ρεθύμνου και σε απόσταση 90 χιλιομέτρων από την πόλη του Ηρακλείου.

Το διάσημο ψαροχώρι κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από ξένους επισκέπτες που δεν αναζητούν το all inclusive και τις… αποστειρωμένες διακοπές που ψάχνουν συνήθως από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, αλλά επιζητούν τις μικρές πανσιόν με τα μικρά ενοικιαζόμενα δωμάτια, με τα καρό τραπεζομάντιλα στα τραπέζια και ό,τι άλλο παραπέμπει σε γνήσιο ελληνικό καλοκαίρι… φρέσκο ψάρι, καρπούζι, ρετσίνα και ελληνική μουσική την ημέρα, μπαράκια, φασαρία και ποτά τη νύχτα! Οι ξενοδοχειακές μονάδες που υπάρχουν στο χωριό έχουν εναρμονίσει τις κλίνες τους με την περιοχή και τίποτα δεν φαντάζει παράταιρο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αγία Γαλήνη άνοιξε τις πόρτες της τουριστικά στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να υποδέχεται ανθρώπους που ήρθαν για πρώτη φορά στα 20 τους χρόνια και σήμερα είναι 60! Με… σταθερή πελατεία από τη Γερμανία, αλλά και γενικότερα από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, που ξέρει πια πώς να φτάσει στο μικρό χωριό, η Αγία Γαλήνη από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο κάθε χρόνο παίρνει άλλο χρώμα και ζωή. Ωστόσο και εκεί, η κρίση έκανε την εμφάνισή της.

«Μπορεί να μην έχουμε πληγεί όσο κάποιες άλλες περιοχές, ωστόσο έχουμε δει και εμείς εδώ το άσχημο πρόσωπο της κρίσης… Ο κόσμος είναι εμφανώς μειωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επικοινωνούν μαζί μας από τη Γερμανία και μας λένε ότι περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των εκλογών για να ξέρουν αν θα έρθουν ή όχι …» δήλωσε στο prismanews,gr ο ιδιοκτήτης μιας παραδοσιακής πανσιόν. Ένας άλλος επιχειρηματίας στην περιοχή, δίνοντας το στίγμα για την όλη κατάσταση, είπε απλώς: «Εδώ επιβιώνουμε…».

Όμως, εκτός από τους ξένους επισκέπτες του χωριού, υπάρχουν και οι Κρητικοί που πολύ συχνά το επιλέγουν για ένα διήμερο. Εξάλλου, οι τιμές στη Νότια Κρήτη κινούνται σε λογικά επίπεδα, λένε όσοι γνωρίζουν, οπότε δεν είναι και απαγορευτικές για τους ντόπιους. «Το ίδιο ισχύει και για τη νυχτερινή διασκέδαση. Η Αγία Γαλήνη συγκεντρώνει νεολαία από τη γύρω περιοχή που θέλει να διασκεδάσει τους καλοκαιρινούς μήνες….» υπογράμμισαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης