«Η απόφαση στις χθεσινές συνελεύσεις των αγροτών σε Νίκαια και Σίνδο είναι πως σκληραίνουμε τη στάση μας. Δεν θα συναντηθούμε με κανέναν υπουργό ή τον πρωθυπουργό για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, εάν δεν αποσυρθούν τα νομοσχέδια. Εάν εφαρμοστούν θα είναι ταφόπλακα, δεν θα υπάρχει, πλέον, μικρομεσαίος αγρότης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης.

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις, ο κ. Μαργαριτίδης, ο οποίος συμμετείχε χθες στη συνέλευση της Νίκαιας, τόνισε πως θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, αεροδρομίων, λιμανιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου Καστανέων με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου για να αποφασίσουμε πώς ακριβώς θα κινηθούμε» ανέφερε.

Στο μεταξύ, συνάντηση στο τελωνείο των Κήπων με θέμα την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεών τους θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι και οι αγρότες του νότιου Έβρου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, δήλωσε πως το επόμενο βήμα είναι η κλιμάκωση του αγώνα. Επανέλαβε, δε, πως δεν θα συμμετάσχουν σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό χωρίς τις προϋποθέσεις ενός σωστού διαλόγου από μηδενική βάση για την επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το κόστος παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει, επιτέλους, να ξεκινήσει ένας διάλογος επί της ουσίας, γιατί τα προηγούμενα χρόνια κάναμε διαλόγους κοροϊδίας και υποσχέσεων. Εμείς λέμε όλα στο τραπέζι, να βάλουμε όλοι πλάτη για να στηθεί ξανά η ελληνική οικονομία από την αρχή, για να δοθεί ανάπτυξη. Δεν είμαστε κατά του διαλόγου, είμαστε υπέρ, αλλά είμαστε κατά της κοροϊδίας» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Αλεξανδρής ανακοίνωσε πως θα υπάρξει δυναμικό παρών των αγροτών του Έβρου στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, καθώς επιδιώκεται η συμμετοχή όχι μόνο αντιπροσωπειών, αλλά όσο το δυνατό περισσότερων αγροτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης