Τα δόντια του έδειξε ο χιονιάς στην ορεινή Νάξο γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής, όταν μετά από έντονες αστραπές και βροντές ξεκίνησε να πέφτει πυκνό χιόνι. Την ίδια ώρα χιονόνερο έπεφτε σε πεδινές περιοχές του νησιού.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι σε ετοιμότητα και σε συνεχή επικοινωνία με προέδρους των ορεινών χωριών του νησιού, ώστε το πρωί της Δευτέρας να μεριμνήσουν για ό,τι απαιτηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλη τη Νάξο και σε Κουφονήσι, Ηρακλειά, Δονούσα και Σχοινούσα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, της επικράτησης χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού και της ανάγκης προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν οι Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές και Νησιωτικές Κοινότητες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Το πρωί και το απόγευμα της Κυριακής με έναν ήλιο να κλείνει από το πρωί το μάτι και χωρίς να σημειωθεί ισχυρό κύμα χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα χιόνια που είχαν σκεπάσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας βουνά και άλλα σημεία της ορεινής Νάξου δεν δημιούργησαν προβλήματα, ενώ σε κάποια τμήματα είχαν λιώσει.

Φωτογραφίες: Μάνος Μανδηλαράς

ΠΗΓΗ: cycladesvoice.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης