Επίτιμος διδάκτωρ της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κομοτηνή.

Στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής όπου έλαβε χώρα η τελετή αναγόρευσης του Μακαριωτάτου σε επίτιμο διδάκτορα, παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Αλεξανδρυπόλεως κ. Άνθιμος, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος και ο οικείος Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, οι Πρυτανικές Αρχές, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας, των Δικαστικών Αρχών, Συλλόγων και Φορέων, καθηγητές, φοιτητές, καθώς και πλήθος κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον κ. Ιερώνυμο προσφώνησε ο πρύτανης του ΔΠΘ, κ. Αθανάσιος Καραμπίνης που χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο ως «πρωτοπόρο της κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα με ανυπολόγιστα σημαντικό φιλανθρωπικό έργο στον τομέα της προστασίας των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από την κρίση, των προσφύγων και των μεταναστών».

Ο κ. Καραμπίνης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει να επιδείξει το ΔΠΘ, 41 χρόνια μετά την δημιουργία του, τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς. Ο ίδιος σημείωσε ότι «παρά την οικονομική κρίση το ΔΠΘ υλοποιεί το όραμά του αναπτύσσοντας σημαντικές πρωτοβουλίες και συμβάλλοντας εκτός από την εκπαιδευτική και πνευματική του δράση, στην πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Θράκης με διεθνείς συνεργασίες που δικαιώνουν τον ρόλο για τον όποιο δημιουργήθηκε».

«Το ΔΠΘ δεν ζητάει ανταλλάγματα από την πολιτεία για την θέση του και την δράση του παρά μόνο να αντιμετωπίζεται ισότιμα με τα πανεπιστήμια του κέντρου», τόνισε ο κ. Καραμπίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον τιμώμενο Αρχιεπίσκοπο προσφώνησε στην συνέχεια ο κοσμήτορας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, καθηγητής Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, ενώ εκτεταμένες αναφορές στο εκπαιδευτικό, εκκλησιαστικό, ποιμαντορικό και πνευματικό του έργο έκανε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, καθηγητής Εμμανουήλ Βαρβούνης.

Στην συνεχεία αναγνώσθηκε το ψήφισμα της αναγορεύσεως και του διδακτορικού διπλώματος και μετά ο Πρύτανης επέδωσε στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τα διάσημα, ο δε Κοσμήτορας τη μεμβράνη.

Πηγή:alexpolisonline.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης