Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στο Ζεφύρι, στο πλαίσιο έκτακτης επιχείρησης λίγες ώρες μετά το φονικό έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να «χτενίζουν» σπίτια και δρόμους της περιοχής, με σκοπό τον εντοπισμό όπλων, ναρκωτικών και ατόμων που διώκονται. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ελέγχθηκαν 352 άτομα και 152 οχήματα, έγιναν 167 προσαγωγές και συνελήφθησαν 9 άτομα εκ των οποίων:

-Ένα άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, γιατί πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο κατά άλλου ατόμου εντός του καταυλισμού κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. 
-Ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
-Δύο άτομα για κλοπές. 
-Δύο άτομα για ναρκωτικά.
-Ένα άτομο γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του δικαστική απόφαση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Δύο άτομα για παράβαση του K.Ο.Κ.

Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 5,9-γραμμαρίων, δύο  κυνηγετικές καραμπίνες, εξήντα τρία φυσίγγια και δύοσφαίρες, ενώ βεβαιώθηκαν σαράντα παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω από 400 αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις: Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και  Τροχαίας Αττικής, καθώς και από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό.Για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν τα απαραίτητα μέσα και ο εξοπλισμός, ενώ τις έρευνες συνέδραμαν 4 αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας και ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών καθώς και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.   

Η αστυνομία αρνείται ότι υπάρχει σύνδεση της επιχείρησης με τη δολοφονία στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και γίνεται λόγος για προγραμματισμένη κινητοποίηση.

Διαβάστε επίσης: “Φοβόμουν ότι θα γίνει φονικό”, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012, 13:55

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση 08.15

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης – Πέτρος Σιδερέας – Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης