Έρευνα για τις καταγγελίες του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη για το πώς εξαφανίζονται οι αποδεσμευμένοι λογαριασμοί μεγαλοφοροπαραβατών στο εξωτερικό, διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Καρχιμάκη, οι λογαριασμοί αυτοί οι οποίοι ανήκουν σε υπόπτους για φοροδιαφυγή, αποδεσμεύτηκαν με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών και στη συνέχεια τα χρήματα φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Ο κ. Καρχιμάκης είχε καλέσει μάλιστα μέσω ανάρτησής του στα social media τους οικονομικούς εισαγγελείς να παρέμβουν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΈΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΠΟΥ ΦΈΡΕΤΑΙ ΌΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΦΥΓΑΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Κ. ΠΕΠΟΝΗ ασκήστε έλεγχο στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας αν οι αποδεσμευμένες καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών, από τον υφυπουργό οικονομικών κ. Μαυραγανη ΦΥΓΑΔΕΥΟΝΤΑΙ στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ και αν διοχετεύτηκαν για τους σκοπούς που ως δικαιολογία αποδεσμεύτηκαν. Κ.ΠΕΠΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΈ εισαγγελέα, ενεργοποιήστε τις διαδικασίες ελέγχου στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας, ζητώντας να ελέγξετε, αν μετά την αποδέσμευση των ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ καταθέσεων φοροπαραβατών, με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού για τα έσοδα, οι καταθέσεις που αποδεσμεύτηκαν δεν φυγαδευτήκαν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ή αν τελικά διοχετεύτηκαν για τον υποτιθέμενο σκοπό που τελικά αποδεσμεύτηκαν. ΖΗΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ 1) από όλους τους διευθυντές εφοριών όλης της χώρας διατελέσαντες και νυν, αν υπήρξαν αποφάσεις δικές τους που δέσμευσαν τραπεζικές καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών και αποφάσεις του υφυπουργού Μαυραγάνη που αποδέσμευσε αυτές τις καταθέσεις. 2)ΖΗΤΉΣΤΕ επίσης, αφού συλλέξετε τα στοιχεία αυτά, διασταύρωση με ΌΛΕΣ τις τράπεζες και την τράπεζα Ελλάδος, αν τα αποδεσμευμένα χρήματα των φοροπαραβατών φυγαδεύτηκαν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. 3)ΖΗΤΉΣΤΕ τέλος να ελεγχτεί αν οι αποδεσμευμένες καταθέσεις των μεγαλοφοροπαραβατών από τον κ. υφυπουργό Οικονομικών χρησιμοποιήθηκαν για τον υποτιθέμενο σκοπό που αποδεσμεύτηκαν. Κύριε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ» είχε γράψει χαρακτηριστικά ο κ. Καρχιμάκης.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς διέταξαν προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέθεσαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ.

Επιμέλεια: Μαριάννα  Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης