Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο οικοτροφείο της ΠΕΨΑΕΕ στον Κορυδαλλό, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός 56χρονου από εγκαύματα.

Στην ανακοίνωση η υφυπουργός επισημαίνει πως «οι υπεύθυνοι για τα θέματα ψυχικής υγείας του υπουργείου διευθέτησαν άμεσα τη φιλοξενία των ασθενών του οικοτροφείου σε άλλες στεγαστικές δομές, προκειμένου να διασφαλιστεί η απαιτούμενη φροντίδα των ενοίκων του οικοτροφείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο και η αρμόδια Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας ζήτησαν, τόσο από τη διοίκηση του οικοτροφείου ΠΕΨΑΕΕ όσο και από τις αρμόδιες αρχές, τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το γεγονός ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον τραγικό θάνατο του 56χρονου.

Οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά ζητούν να πληροφορηθούν:
– Τους όρους λειτουργίας των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.
– Τον αριθμό τους.
– Τη σχέση τους με ΜΚΟ.
– Το κόστος λειτουργίας τους και τη χρηματοδότησή τους από το κράτος.
– Τον αριθμό των ατόμων που περιθάλπουν.
– Το φορέα από τον οποίο γίνεται ο έλεγχός τους καθώς και για την άδεια ίδρυσης, λειτουργίας και εγκατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

Διαβάστε επίσης : Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε ίδρυμα στον Κορυδαλλό, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013, 09:14

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης