Η ΕΣΕΕ με ανακοίνωσή της στηρίζει την πρόταση των εργοδοτών για άμεση σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πέντε θεσμοθετημένων Κοινωνικών Εταίρων που υπογράφουν την ΕΓΣΣΕ, με αντικείμενο πέντε κοινούς άξονες.

Όπως αναφέρει η εκπόνηση ενός «Σχεδίου Δράσης των Κοινωνικών Εταίρων», θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε συνεργασία με τα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Παιδείας για: α) Ανασυγκρότηση, β) Κατάρτιση, γ) Απασχόληση, δ) Επιχειρηματικότητα και ε) Κοινωνική Συνοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ελληνικό εμπόριο ευελπιστεί ότι η διαβούλευση για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-20, συμπίπτει με την αρχή του τέλους μιας περιόδου που διαμόρφωσε τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, με σημαντική απώλεια παραγωγής και εμπορίας ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού και με περιθωριοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στις διεθνείς αγορές. Το δημοσιονομικό πρόβλημα ήταν η κατάληξη μιας σειράς βαθύτερων αλληλεξαρτώμενων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών αιτιών, που συντέλεσαν στη χαμηλή ανταγωνιστικότητα, στην υστέρηση επενδύσεων εκ των έσω και στο σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η Ελλάδα παράλληλα με την επώδυνη δημοσιονομική προσαρμογή καλείται να αντιμετωπίσει παθογένειες και να επιτύχει οικονομική ανάκαμψη. Η επίτευξη και διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας απαιτεί τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός μακροπρόθεσμου και βιώσιμου νέου Προτύπου Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης της Ελλάδας στη βάση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας, της εξωστρέφειας και της τόνωσης της επιχειρηματικότητας» προστίθεται.

«Η αναζήτηση διεξόδων για την αντιμετώπιση της εκρηκτικής ανεργίας, την αξιοποίηση της νέας γενιάς της χώρας μας και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής προϋποθέτει νέες προσεγγίσεις και νέες πρακτικές στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων αλλά και την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης μεταξύ του κράτους και των θεσμικών κοινωνικών και οικονομικών δυνάμεων της χώρας» επισημαίνεται επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης