Τούρκοι αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν πρόσφατα ότι οι πιθανότητες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη μέσα στους επόμενους μήνες, ολοένα και αυξάνονται.

Οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης ελληνικής αποστολής στη Σμύρνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης, Travel Turkey Izmir, που διεξήχθη από τις 4 ως τις 7 Δεκεμβρίου 2014, στο εκθεσιακό κέντρο Σμύρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), Αριστοτέλης Θωμόπουλος, που συνόδευσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, προκειμένου να ενημερωθεί η ελληνική πλευρά για την πορεία των σχετικών διεργασιών, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη θα επιφέρει μεγάλο οικονομικό όφελος για την πόλη μας».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ekrem Demirtaz, διαβεβαίωσε ότι η τουρκική πλευρά έχει προχωρήσει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων, εκτιμώντας ότι θα φτάσει στην ολοκλήρωσή της μέσα στους επόμενους μήνες.

Την ίδια ώρα, η ΕΞΘ συνεχίζει τις προσπάθειες που είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια, για την έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδων εργασίας των δύο πόλεων, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες και να προωθηθεί το ήδη αυξημένο ενδιαφέρον της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο σε πολύ καλό κλίμα, συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Θεόδωρος Τσακίρης και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΞΘ Δημήτριος Μουσιάδης.

Η ΕΞΘ συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της για την τουρκική αγορά που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες για τη Θεσσαλονίκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης