Η αδελφή της χαροκαμένης Χρυσάνθης Φανουράκη, Ζωή, ευχαριστεί όσους συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά της μετά το φρικτό τροχαίο και λέει ότι θα περίμενε μεγαλύτερη ευαισθησία από τη μεριά του κατηγορουμένου και της οικογένειάς του.

Κρατώντας στα χέρια τις φωτογραφίες του νεκρού γαμπρού της Νεκτάριου και του ανιψιού της Κώστα, η Ζωή Φανουράκη μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαρίστησε τους δικαστές, τον εισαγγελέα, τους δικηγόρους Γιώργο Μερκουλίδη και Σαμψών Ορφανουδάκη και όλο τον κόσμο, που – όπως είπε – στήριξε την οικογένεια όλα αυτά τα δύσκολα, μετά το τροχαίο δυστύχημα, χρόνια.

Ωστόσο, εξαπέλυσε βολές εναντίον της οικογένειας του κατηγορουμένου και του ιδίου, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν ζήτησαν ούτε ένα συγγνώμη. «Δεν χάσαμε σκυλάκια, ανθρώπους χάσαμε» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι έπειτα από εκείνη τη μαύρη μέρα δύο άνθρωποι μπήκαν στο μνήμα και μία μητέρα έμεινε μόνη με ένα μωρό στην αγκαλιά, προσπαθώντας να σταθεί στα πόδια της.

Ένταση στο δικαστήριο μόλις ανακοινώθηκε η ποινή στον 70χρονο – Υποβασταζόμενη αποχώρησε η Χρυσάνθη Φανουράκη

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών επέβαλε χθες το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στον 70χρονο, ο οποίος κατηγορούνταν για την πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος στο οποίο ξεκληρίστηκε μια ολόκληρη οικογένεια. Το δικαστήριο, το οποίο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, επιφυλάχθηκε για την αναστολή, καθώς δεν είχε το Ποινικό Μητρώο του κατηγορουμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την τραγωδία που σημειώθηκε στην άσφαλτο πριν από πέντε χρόνια, στον δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών, στο κόμβο των Αθανάτων. Από τη σύγκρουση των δύο Ι.Χ. έχασαν τη ζωή τους ο 39χρονος Νεκτάριος Σεληνιωτάκης και ο 5χρονος γιος του Κώστας. Τραυματισμένες είχαν ανασυρθεί η σύζυγος και μητέρα των δύο θυμάτων Χρυσάνθη Φανουράκη και η δίχρονη -τότε- κόρη του ζευγαριού.

Η ποινή που επεβλήθη στον 70χρονο δεν ικανοποίησε τη χαροκαμένη γυναίκα, η οποία αναφώνησε το όνομα του συζύγου της: «Αθάνατε Νεκτάριε».

Ο εισαγγελέας νωρίτερα ζήτησε να κηρυχθεί ο κατηγορούμενος ένοχος. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν έλειψαν οι εντάσεις. Ο ισχυρισμός του δικηγόρου του κατηγορουμένου ότι το αυτοκίνητο της οικογένειας πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της Χρυσάνθης Φανουράκη, η οποία άρχισε να φωνάζει ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε και ότι ο πελάτης του ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού και του συζύγου της.

Η πρόεδρος ζήτησε την απομάκρυνσή της από την αίθουσα, προκειμένου να συνέλθει, και η διαδικασία διεκόπη.

Νωρίτερα, η 38χρονη, εμφανώς συγκινημένη και σε κακή ψυχολογική κατάσταση, κατέθεσε ότι το μόνο που θυμάται είναι δύο φώτα να έρχονται κατά πάνω τους, καθώς στη συνέχεια λιποθύμησε.

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ούτε χθες στο δικαστήριο και παρίστατο διά του συνηγόρου του, με εξουσιοδότηση. Απούσες ήταν επίσης η σύζυγος και η κόρη του, που ήταν μάρτυρες.

Ο 39χρονος από την Αγία Βαρβάρα βρήκε ακαριαίο θάνατο. Ο 5χρονος Κώστας, που καθόταν σε παιδικό κάθισμα πίσω από τον πατέρα του, είχε τραυματιστεί σοβαρά και εξέπνευσε λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Οι επιβαίνοντες του άλλου οχήματος, αν και τραυματίστηκαν σοβαρά, σώθηκαν, καθώς φορούσαν ζώνες ασφαλείας.

Πηγή: cretalive

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης