Όπως ανακοινώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 29χρονος ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη εξαπατούσε χρήστες του Facebook διοργανώνοντας ταξίδια – μαϊμού.

«Μέσω οργανωμένων πακέτων ταξιδιών που διαφήμιζε σε διάφορα ”προφίλ” της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), εξαπατούσε πολίτες, εισπράττοντας χρήματα από αυτούς, για τη δήθεν διοργάνωση και πραγματοποίησή τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως κατήγγειλαν οι πολίτες, «αν και είχαν πληρώσει για ταξίδια τα οποία διοργανώνονταν μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου του 29χρονου, αυτά ακυρώνονταν ή μεταβαλλόταν η ημερομηνία πραγματοποίησής τους χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή τους». Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι εκδόσεις των εισιτηρίων ή οι κρατήσεις στα αντίστοιχα ξενοδοχειακά καταλύματα δεν πραγματοποιούνταν, ενώ σε κάποιες άλλες οι ίδιοι είχαν παρατηρήσει υπερχρεώσεις των πιστωτικών τους καρτών.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα που διενήργησαν στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ο 29χρονος ως ο διαχειριστής των επίμαχων «προφίλ» του Facebook και οργανωτής των δήθεν ταξιδιωτικών πακέτων. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 29χρονου στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν ένας σκληρός δίσκος και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής αφής.

Ο 29χρονος δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης των όρων του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης