Διακόσιοι πενήντα πρόσφυγες αναμένεται αρχικά να φιλοξενηθούν στις 40 σκηνές που στήνει ο στρατός στο χώρο που διαμόρφωσε κατάλληλα η Εταιρεία Αυτοκινητρόδρομοι Αιγαίου στο υπό κατασκευή ΣΕΑ Αερινού.

Ήδη έχει πέσει χαλίκι 3Α και έχει γίνει η περίφραξη σε έκταση έξη στρεμμάτων ενώ περιμετρικά δημιουργήθηκε τάφρος. Επίσης έχουν μεταφερθεί 20 χημικές τουαλέτες και 10 ντουζιέρες από την Εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα φροντίσει μέχρι αύριο το μεσημέρι που αναμένονται οι πρόσφυγες να έχει μεταφέρει νερό και ρεύμα στο χώρο, ενώ θα τοποθετήσει και έναν οικίσκο ξύλινο για να χρησιμοποιηθεί ως ιατρείο και καθημερινά θα κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων. Φροντίδα επίσης θα υπάρχει για τη φύλαξη του χώρου, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας.

Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος είναι ο επισιτισμός αυτών των ανθρώπων. Ήδη συγκεντρώνει στα ΚΕΠ Βελεστίνου και Στεφανοβικείου ιατροφαρμακευτική βοήθεια όμως δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για τη διανομή τους. Το θέμα έθεσε σήμερα ο κ. Νασίκας στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας κονδύλια για την πρόσληψη ατόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης