Τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ (ΔΟΛ ΑΕ) από το Χρηματιστήριο Αθηνών και την υποβολή της σχετικής αίτησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε η έκτακτη αυτόκλητη καθολική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη γενική συνέλευση παρέστη ο μοναδικός μέτοχος αυτής που κατέχει το σύνολο των 33.718.750 κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας, ποσοστό 100% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου αυτής. Επίσης, παρέστη, όπως ορίζει ο νόμος, ο συμβολαιογράφος Αθηνών, κ. Κομνηνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται για την υλοποίηση της παρούσας απόφασης ενώπιον οποιασδήποτε αρμόδιας αρχής και να υποβάλει κάθε αναγκαίο έγγραφο, συμπεριλαμβανομένης της αίτησης στην Ε.Κ.

Δρομολογημένη η έξοδος από τον Αύγουστο

Η έξοδος από το χρηματιστήριου του ΔΟΛ είχε δρομολογηθεί από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε ο βασικός μέτοχος του δημοσιογραφικού οργανισμού Στ. Ψυχάρης είχε υποβάλει προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου, άυλων μετοχών εκδόσεως του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, ο Σταύρος Ψυχάρης άσκησε το δικαίωμα εξαγοράς των υπολοίπων μετοχών της εταιρείας που δεν είχε στην κατοχή του, με τίμημα 0,64 ευρώ ανά μετοχή. Με άλλα λόγια, ο κ. Ψυχάρης διαθέτει σήμερα το 100% των μετοχών της εταιρείας από περίπου 92% που κατείχε πριν από την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης.

Η «επόμενη μέρα» βρίσκει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη με «απόλυτο» κυρίαρχο τον Σταύρο Ψυχάρη (αφού διαθέτει το 100% της εταιρείας), ο οποίος εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η έξοδος του ΔΟΛ από το Χ.Α. σε συνδυασμό με τη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά μεγέθη του, καταδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ΜΜΕ. Τη χρήση του 2012 ο Δημοσιογραφικός οργανισμός είχε εμφανίσει ζημιές μετά από φόρους ύψους 19,9 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών είχε ανέλθει στα 96,1 εκατ. ευρώ από 123,1 εκατ. ευρώ το 2011.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης