Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τελευταίων πέντε προσωρινώς κρατούμενων οροθετικών γυναικών, που συνελήφθησαν πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Χρυσοχοΐδη και αθωώθηκαν τελικά την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία κάνουν μια ανασκόπηση των γεγονότων, από τότε μέχρι και σήμερα.

«ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΠΙΣΩ…….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για ακόμη μία φορά απεδείχθη πως στην «δημοκρατική» και «φιλελεύθερη» Ελλάδα του 2013, οι σκοπιμότητες, η δολιότητα και ο εμπαιγμός των πολιτών από τις κρατικές αρχές καλά κρατεί.

Με την παμψηφεί αθώωση και των τελευταίων πέντε προσωρινώς κρατούμενων οροθετικών γυναικών, που συνελήφθησαν πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013, απέδωσε πράγματι δικαιοσύνη και επανέφερε τις ταλαιπωρημένες και εξοντωμένες αυτές γυναίκες πίσω στην κοινωνία από τον Καιάδα, που άδικα και σκόπιμα, τις οδήγησε το ίδιο το σύστημα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία δεν απεδείχθη αλλά και δεν προέκυψε ούτε η έκδοση επί χρήμασι των γυναικών αυτών αλλά ούτε και η γνώση της οροθετικότητας τους, με αποτέλεσμα η σε βάρους τους κατηγορία της απόπειρας σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης, όχι απλά να μην στοιχειοθετείται τόσο αντικειμενικά όσο και υποκειμενικά, αλλά να καθίσταται ανυπόστατη και ανύπαρκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δάκρυα της δικαίωσης των γυναικών αυτών, που από θύματα, μετατράπηκαν σε θύτες και δήθεν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών, δεν έχει κανένα δικαίωμα να μοιραστεί το κράτος- τρομοκράτης, που θυσίασε ως σύγχρονες μορφές της «Ιφιγένειας», άρρωστες και τοξικοεξαρτώμενες γυναίκες, στο βωμό της ψηφοθηρίας και του εντυπωσιασμού για την δήθεν υφιστάμενη αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού.

Ο ίδιος ο μάρτυρας κατηγορίας και αστυνομικός που τις συνέλαβε δήλωσε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι οι γυναίκες αυτές ουδόλως γνώριζαν την οροθετικότητά τους, για το λόγο ότι η έκπληξη τους και ο φόβος τους όταν τους γνωστοποιήθηκε ότι είναι φορείς του ιού HIV ήταν μεγάλος.

Το κράτος λοιπόν τιμώρησε τις γυναίκες αυτές, επειδή αποτελούσαν τα «μιάσματα» της κοινωνίας, γυναίκες αδύναμες και μη δυνάμενες να παίξουν τον απαιτούμενο ρόλο του ψηφοφόρου και ως εκ τούτου η χρησιμότητά τους μέσα στο σάπιο τούτο σύστημα ήταν μηδαμινή.

Σε συνεργασία με τα ΜΜΕ οι γυναίκες αυτές διαπομπεύθηκαν προεκλογικά για να κερδίσει «πόντους» μετεκλογικά ένα σύστημα που χωρίς να έχει πλέον κανένα νόμιμο μέσο να πείσει τους αγανακτισμένους πολίτες του, εξηύρε άλλα μέσα, γνώριμα βέβαια και αυτά από παλιά: επιχειρήσεις «σκούπα», στημένα κατηγορητήρια και παρανόμως ληφθείσες προανακριτικές καταθέσεις (άξιο λόγου δε είναι το γεγονός ότι η μία προανακριτική κατάθεση της ανήλικης και αλλοδαπής οροθετικής, η οποία δεν γνώριζε καθόλου την ελληνική γλώσσα, ομολογούσε δε με αυτή ότι δήθεν γνώριζε ότι είναι οροθετική και εκδιδόταν, ελήφθη στην ελληνική δίχως όμως παρουσία διερμηνέα!!!!).

«Θα ήθελα να έρθει σήμερα να καταθέσει ένα από αυτά τα δήθεν θύματα, ένας από αυτούς που πήγαν με τις άρρωστες γυναίκες αυτές, να τον κοιτάξω, να τον δω, να δω ποιος θα μπορούσε να πάει με έναν τέτοιο άρρωστο άνθρωπο. Αυτός είναι κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών, όχι αυτές οι γυναίκες», ανέφερε κατά την αγόρευση του ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των οροθετικών γυναικών.

Η δικαίωση τους επήλθε και για μεγάλη μας ευχαρίστηση μέσα από τις δικαστικές αίθουσες. Οι γυναίκες αυτές όμως παρέμειναν έγκλειστες και παραμελημένες στη Δικαστική Φυλακή του Κορυδαλλού επί ένα έτος, χωρίς καμία πρόνοια, περίθαλψη, αρωγή. Στήριγμα τους στο δύσκολο αγώνα τους η μη κυβερνητική οργάνωση «Πρωτοβουλία Γυναικών», η οποία ανέλαβε τον επιβεβλημένο αλλά μη υφιστάμενο κοινωνικό κυβερνητικό έργο αλλά και δικηγόροι που ανέλαβαν την υπεράσπιση τους χωρίς αμοιβή.

Δικηγόρος της οργάνωσης κ. Σπαθανά, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας στο ακροατήριο, με τη συγκλονιστική και λεπτομερή περιγραφή της απέδωσε φωτογραφικά τις συνθήκες, την εξαθλίωση, τον τρόμο και την αδικία που υπέστησαν οι οροθετικές γυναίκες καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο κρατικός μηχανισμός ξέχασε φαίνεται να τελειώσει την παράσταση που έστησε, ενδεχομένως μέσα στο παραλήρημα των μετεκλογικών ημερών. Οι γυναίκες αυτές όμως δεν θα ξεχάσουν ποτέ εκείνα που υπέστησαν, το ρόλο που έπαιξαν για το «θεαθήναι» του «κοινωνικού» κράτους που ξέχασε όμως να ρίξει πρόωρα την αυλαία του και τους γύρισε εντελώς την πλάτη!!!!!

Αλέξανδρος Κανελλόπουλος
Σοφία Χατζογλίδου
Συνήγοροι Υπεράσπισης Οροθετικών».

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης