Ένα μικρό χωριό λίγων εκατοντάδων κατοίκων, στα πόδια των Λευκών Ορέων, ο Φρες, αποτελεί από μόνο του σπάνιο κινηματογραφικό ντεκόρ. Όποιος βρέθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού ή περπάτησε στα στενά σοκάκια του αποκλείεται να μην ένιωσε τον χρόνο να γυρίζει πίσω…

Αυτό έχουν αντιληφθεί και σκηνοθέτες, παραγωγοί, σκηνογράφοι, οι οποίοι επιλέγουν το χωριό και την περίφημη πλατεία του για τα γυρίσματα μεγάλου μέρους των ταινιών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ξεκάθαρο κινηματογραφικό ενδιαφέρον για την Κρήτη ως τόπο παραγωγής ταινιών. Ειδικά μετά την τελευταία ταινία, που γυρίσθηκε κυρίως στην παλιά πόλη των Χανίων, “Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου”, όπου στα Χανιά έφτασαν συνεργεία 150 ατόμων, και που ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και το “Νησί”, πιστεύουμε πραγματικά ότι η Κρήτη αποτελεί έναν παράδεισο για τους κινηματογραφιστές. Είναι ένας τόπος με εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες, μοναδικά τοπία, δυνατότητες φιλοξενίας και υποστήριξης κινηματογραφικών παραγωγών. Αυτό είναι και ένα στοίχημα για μας τους ίδιους τα επόμενα χρόνια» αναφέρει ο παραγωγός Δ. Ξενάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tαινίες που γυρίστηκαν εκεί:
– «Πιλάλα», 2004, του Θ. Παπαδουλάκη
– «Uranya», 2006 του Κ. Καπάκα
– «Πρώτη φορά νονός», 2007, της Ό. Μαλέα
– «Γαμήλιο Πάρτυ», 2008, της Κ. Crokos
– «Οι άνθρωποι του παππού μου», 2009, τούρκικης παραγωγής
– Πέντε διαφημιστικά και πολλές τοπικές παραγωγές.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης