Με αποψινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρινίζει ότι το μέτρο της παράτασης αναστολής πλειστηριασμών ως τις 31-12-2013, αφορά και την πρώτη κατοικία.

Η αναστολή ισχύει επίσης για οφειλές έως 200.000 ευρώ (όπως ίσχυε). Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθείται προς δημοσίευση προβλέπει επίσης ότι:
– Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους, δηλαδή στις 23 και 30 Δεκεμβρίου, σε προαιρετική πάντοτε βάση και με τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Παρατείνεται για ένα χρόνο, δηλαδή για τις καταγγελίες μισθώσεων που θα γίνουν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013, η ισχύς της διάταξης σύμφωνα με την οποία: στις μισθώσεις διατηρητέων καθώς και στις περιπτώσεις που ο μισθωτής έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα καταγγελίας της μίσθωσης, μπορεί να αποχωρήσει από αυτήν καταβάλλοντας ως αποζημίωση στον ιδιοκτήτη ένα ενοίκιο. Η ίδια αποζημίωση (ενός ενοικίου) προβλέπεται ήδη από τη νομοθεσία για όλες τις εμπορικές μισθώσεις.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας επιτάχυνσης των κοινοτικών κονδυλίων και προκειμένου να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά, το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά σε προσωρινή (έως 31-12-2012) αναστολή της υποχρέωσης των αναδόχων δημόσιων έργων να προσκομίσουν φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλής προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή τους.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης