Κλιμακώνουν οι δικαστές την αντίδρασή τους στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, μεταξύ των οποίων και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου που βάζουν στο «κάδρο» δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς για τον τρόπο χειρισμού τους σε διάφορες υποθέσεις.

Σειρά πήρε αυτή τη φορά, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ανοίκειες και θεσμικά επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δηλώσεις στελεχών της εκτελεστικής εξουσίας εναντίον των δικαστικών λειτουργών και της Δικαιοσύνης εν γένει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή της «εκφράζει, συγχρόνως, τον βαθύτατο προβληματισμό της για τις συνεχείς και ολοένα κλιμακούμενες επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης κάθε φορά που δημοσιεύονται δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με συγκεκριμένες θέσεις και επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας». Και καταλήγει: «Δυστυχώς, όπως μαρτυρεί ο ομηρικός ύμνος στον Απόλλωνα, έχει καταστεί έξις σε ορισμένους πολιτικούς «κάποιος λόγος θρασύς ή κακή πράξη θα προκύψει, κι αυθάδεια, κατά πως είναι η συνήθεια των θνητών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης