Συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα, οι δράστες του χθεσινού εμπρησμού υπηρεσιακού αυτοκινήτου έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνελήφθησαν χθες (2-7-2013) το βράδυ στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 23 ετών, γιατί συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων, που προκάλεσαν ολοσχερή καταστροφή Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητου, σταθμευμένου στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ομάδα δεκαπέντε (15) περίπου ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς – εκρηκτικούς μηχανισμούς στο όχημα.

Οι μηχανισμοί, που αποτελούνταν από πλαστικά δοχεία με μεταλλικά φιαλίδια βουτανίου, ενεργοποιήθηκαν από τρεις (3) τουλάχιστον βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το αυτοκίνητο και να προκληθούν υλικές ζημιές σε παρακείμενο Δ.Χ. φορτηγό και στο κτίριο του Υπουργείου.
Κατά την αποχώρησή τους τα άτομα έγιναν αντιληπτά από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, οι οποίοι τους καταδίωξαν και ακινητοποίησαν τους δύο (2) συλληφθέντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολείμματα των βομβών μολότοφ και υπολείμματα των αυτοσχέδιων μηχανισμών.

Οι δυο (2) συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης