Συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Άνθρωποι που τα είχαν όλα και τα έχασαν όλα. Στην εκπομπή «Μagazino Life» με την Κιμ Κίλιαν παρουσιάστηκαν οι ιστορίες πολιτών που η οικονομική κρίση τούς άλλαξε ριζικά τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήμουν αποφασισμένος να δώσω τέλος στη ζωή μου»

Όλα άρχισαν το 2011, όταν ο κ. Βασίλης άκουσε από τον εργοδότη του αυτό που κάθε εργαζόμενος φοβάται: τη λέξη «απολύεσαι».

Οι μήνες περνούσαν, δουλειά δεν μπορούσε να βρει όσο και αν προσπάθησε, κι έτσι η ζωή του μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα άλλαξε. Τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους χιλιάδες αστέγους που ζουν ανάμεσά μας, στην Ελλάδα του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βασίλης κοιμόταν στην αρχή μέσα στο αυτοκίνητό του. Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά τονίζει: «Όλα γκρεμίστηκαν μέσα σε μια μέρα».

Κάποια στιγμή τα βήματά του τον οδήγησαν στον ξενώνα αστέγων. Εκεί κατάφερε να κάνει κάποιες δουλειές. Τα χρήματα που παίρνει στα χέρια του; 160 ευρώ τον μήνα! Κρατάει τα 20 ευρώ για να περάσει έναν ολόκληρο μήνα και τα υπόλοιπα τα δίνει στα δυο του παιδιά.

Ο κ. Βασίλης κρατάει επτασφράγιστο μυστικό τη διαμονή του στον ξενώνα. «Δεν έχω πει στα παιδιά μου ότι μένω στον ξενώνα των αστέγων. Δεν ξέρω εάν το έχουν καταλάβει».

Κλαίγοντας περιγράφει τη στιγμή που σε μια βόλτα με τον γιο του το παιδί τού ζήτησε μια πορτοκαλάδα και εκείνος δεν είχε τα 70 λεπτά για να του την αγοράσει.

Η συνέχεια της περιγραφής του είναι συγκλονιστική.

«Ανέβηκα στο βουνό, στο Θέατρο Βράχων, εκεί που στις όμορφες στιγμές της ζωής μας παίζαμε ανέμελα με τον γιο μου. Ήταν η στιγμή που όλα ήταν θολά. Σκέφτηκα να κάνω κακό στον εαυτό μου. Ήμουν αποφασισμένος να δώσω τέλος στη ζωή μου. Δεν είχα ελπίδα. Παρακάλεσα. Φίλησα ποδιές. Γονάτισα.»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του κ. Βασίλη στο «Μagazino Life» με την Κιμ Κίλιαν.

Οι συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα. Σήμερα είναι όχι μόνο άνεργοι αλλά και άστεγοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης