Ήταν μόνο 17 χρόνων όταν πήρε το όπλο και, μαζί με άλλους 369 συνομιλήκους του, βγήκε στο βουνό για διώξει τον μαύρο γερμανό κατακτητή. Σήμερα στα 87 του ο Χαράλαμπος Μαυρογένης, είναι ένας από τους τρεις της ηρωικής εκείνης ομάδας που βρίσκονται ακόμη εν ζωή. 

Έχασε τα νιάτα του, έχασε τους ανθρώπους του, έχασε την υγεία του, έχασε το σπίτι του. Αντ’ αυτών, η …Πατρίς «ευγνωμονούσα», του έκοψε 600 ευρώ από τη σύνταξη, έτσι για να του θυμίσει πώς συμπεριφέρεται στους ανθρώπους εκείνους, χωρίς την ύπαρξη των οποίων, απλώς δεν θα υπήρχε…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε χρόνο ο αγωνιστής Χαράλαμπος Μαυρογένης συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις καταθέτοντας το στεφάνι του σαν ένα ελάχιστο χαιρετισμό προς τους χαμένους του συμπολεμιστές. Φέτος δεν μπόρεσε να το κάνει, καθώς δεν είχε ούτε τα 25 ευρώ ενός στεφανιού. Φέτος πήγε να τους χαιρετίσει μ’ «άδεια» χέρια. Την έσχατη στιγμή, ένας παριστάμενος προσπάθησε με την ευγένειά του την ξεφτίλα αυτού του κράτους, προσφέροντας στον λεβέντη και περήφανο μπαρμπα-Χαράλαμπο το δικό του στεφάνι. 

Η μαρτυρία του στο video συγκλονιστική…

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Mε στοιχεία από Cretalive

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης