Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκε ακόμα ένας γιατρός στην Ηλεία, αυτήν τη φορά με την κατηγορία ότι εξέδιδε ψευδή πιστοποιητικά σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ εν αγνοία τους.

Ο γιατρός από την περιοχή της Αμαλιάδας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και άσκησε έφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται πως για την υπόθεση θα δοθεί συνέχεια στα δικαστήρια της Πάτρας, προκειμένου να δικαστεί τμήμα της υπόθεσης σε βαθμό κακουργήματος, καθώς αφορά και απάτη σε βάρος του ασφαλιστικού ταμείου από την πλευρά των εμπλεκομένων.

Ο γιατρός επέλεγε τους εν λόγω ασφαλισμένους ασθενείς του ΟΓΑ βάσει των παθήσεών τους -κυρίως άτομα που αντιμετώπιζαν κινητικές παθήσεις- και στα πιστοποιητικά που εξέδιδε συνιστούσε τη χρήση επιθεμάτων.

Τα πιστοποιητικά των γνωματεύσεων έφταναν στα χέρια εταιρειών της Αχαΐας, οι οποίες ακολούθως έστελναν εκπροσώπους τους στους ασθενείς, προκειμένου να τους ενημερώσουν πως μπορούν να ακολουθήσουν θεραπεία με τα προϊόντα τους χωρίς να επιβαρυνθούν, αρκεί να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία οι εταιρείες θα εισέπρατταν τα χρήματα για τα επιθέματα από το ασφαλιστικό ταμείο για λογαριασμό των ασθενών και θα τους παρέδιδαν τα υλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΓΑ πραγματοποίησε ελέγχους και έφτασε στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Πηγή: ilialive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης