Στην καρδιά του χειμώνα δύο γυναίκες ξεσπιτώθηκαν στη Νέα Φιγαλεία, του νομού Ηλείας μετά από πυρκαγιά που κατέστρεψε το διώροφο πέτρινο κτίριο που διέμεναν το πρωί της Τετάρτης. Η φωτιά ξεκίνησε από το ένα σπίτι και επεκτάθηκε στο δεύτερο, με τα αίτια που την προκάλεσαν να παραμένουν αδιευκρίνιστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 08.00 το πρωί και γρήγορα πήρε διαστάσεις. Αν και κινητοποιήθηκαν γρήγορα οι εθελοντές της περιοχής και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όμως δεν κατέστη δυνατό να σβήσουν οι φλόγες. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε από το ένα σπίτι στο άλλο, καθώς τα χώριζε μια μεσοτοιχία με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς.

Οι κάτοικοι κατάφεραν μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά να βγάλουν από το ένα σπίτι την 77χρονη κάτοικο, ενώ στο δεύτερο η 48χρονη που διέμενε εκεί, είχε φύγει λίγο νωρίτερα με το ΚΤΕΛ για την πόλη του Πύργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Κρέστενα και τον Πύργο, ενώ κινητοποιήθηκαν εθελοντικές ομάδες και η πολιτική προστασία του δήμου Ζαχάρως, μαζί και ο δήμαρχος της περιοχής Νίκος Φάμελος.

Πηγή: ilialive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης